Numărul celor infectaţi cu coronavirus a depăşit 100.000!

Douăzeci și unu de persoane aflate la bordul unei nave de croazieră căreia i-a fost interzisă andocarea în San Francisco s-au dovedit pozitive pentru coronavirus, au declarat oficialii americani vineri, adăugându-se la cele peste 100.000 de cazuri de boală care se răspândește rapid în întreaga lume.

Epidemia a ucis peste 3.400 de oameni și s-a răspândit în peste 90 de națiuni, șapte țări raportând primele cazuri vineri. Daunele economice s-au intensificat, de asemenea, centrele comerciale începând să se golească, iar piețele bursiere continuă să cadă.

În multe țări afectate, oamenilor li se solicită să rămână acasă de la locul de muncă, școlile au fost închise, adunări mari și evenimente sportive și muzicale au fost anulate, magazinele au fost șterse de capse precum articole de toaletă și apă și măștile de față au devenit o imagine comună.

Numărul deceselor iraniene de la virus a ajuns la 124, deoarece peste 1000 de cazuri noi au fost diagnosticate în 24 de ore.

Vaticanul a raportat primul său caz, un pacient în serviciile sale de sănătate, înrăutățind perspectivele virusului răspândindu-se deja mai departe în capitala italiană, deoarece majoritatea angajaților din orașul-zid zidit locuiesc în Roma, iar cei care locuiesc frecvent în Vatican. intrați și ieșiți în orașul care îl înconjoară.

Italia este cea mai lovită țară europeană, cu un număr de decese începând cu vineri din 1977..
Sâmbătă, Coreea de Sud a raportat 174 de cazuri suplimentare de la sfârșitul zilei de vineri, ducând numărul național la 6.767. China continentală, unde a început focarul, a raportat 99 de cazuri noi confirmate, dar aproximativ un sfert dintre acestea au venit din afara țării, arată datele. Aproximativ 3,4% din cazurile confirmate de COVID-19, boala cauzată de virus, au decedat, cu mult peste rata de fatalitate a gripei sezoniere sub 1%, a spus OMS săptămâna aceasta.



(reuters.co.uk)
Trimiteti mai departe