Director APM Iaşi : ”Există poluare în municipiu”!

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului(APM) Iaşi, Gheorghiţă Tătaru, a confirmat, azi, în cadrul unei conferinţe de presă, că indicii de poluare din municipiul Iaşi sînt depăşiţi în mod frecvent.

”Cele şase staţii de monitorizare a calităţii aerului pe care le monitorizăm, trei în municipiu, şi trei în zonele suburbane, au înregistrat peste 200 de depăşiri ale indicilor de poluare.” a spus Tătaru. El a mai spus că agenţia pe care o conduce nu este abilitată să ia măsuri în domeniu, aceste competenţe revenind altor organisme. ” Noi ne asigurăm ca aparatura funcţionează corect şi măsurătorile sînt riguros exacte. Municipalitatea este cea care trebuie să ia măsuri în direcţia îmbunătăţirii calităţii aerului.Ea dispune de un plan de masuri, iar aplicarea integrală a acestuia ar duce la îmbunătăţirea calităţii aerului.Da, avem probleme cu poluarea, dar există şi ştiri false în această privinţă. De exemplu, că poluarea din Iaşi a depăşit-o pe cea din Bucureşti.” a mai spus Tătaru.

Întrebat fiind dacă se confirmă şi măsurătorile efctuate în afara APM, Tătaru a pus că acestea sînt valide parţial. ”Unele sînt exacte, altele nu. Pentru măsurători trebuie folosită aparatură omologată, ceea ce nu este cazul pentru măsurătorile amintite.” a mai spus Gheorghiţă Tătaru.

Trimiteti mai departe