Cum privesc referendumul parlamentarii de Iaşi? Iată răspunsurile lor!

Deşi pe marginea referendumului de sîmbătă şi duminică se consumă atîta energie de ne-am putea propulsa lejer pe o altă planetă, politicienii noştri au fost, în mare majoritate, zgîrciţi la vorbe pe această temă. Articole de presă buluc, postări on-line grămadă, clipuleţe, filmuţe dar poziţii tranşante ale politicienilor, puţine.
Convinşi fiind că poziţia politicienilor are un mare impact asupra deciziei cetăţenilor, am dorit să ştim cum vor proceda parlamentarii de Iaşi. De aceea, le-am adresat tuturor, mai puţin celor doi aleşi ai USR , a căror poziţie este cunoscută(boicot) o întrebare simplă:”Mergeţi la referendum?”.

Nu a fost inghesuială mare în a răspunde la întrebare. Redăm mai jos răspunsurile primite.
Marius Bodea, deputat PNL.- Da
Silviu Macovei, deputat PSD – Da
Costel Alexe – Da!Şi evident voi vota Da la referndum.
Vasile Axinte, deputat PSD. –Da. Voi vota Da.
Vasile Cîtea, deputat PSD – Merg la vot.
Iulia Scântei, senator PNL –Da, la Bucureşti
Varujan Vosganian, deputat ALDE – Da, sigur că merg.
Nicu Banicioiu, deputat independent – Da, merg.

Ceilalţi nu s-au obosit să tasteze un mesaj cu Da sau Nu la întrebarea noastră. Dacă această atitudine nu este surprinzătoare pentru deputatul PSD Camelia Gavrilă, care, ca de obicei, nu ia o poziţie clară, aşteptînd întîi să vadă cum cad zarurile, de frică să nu calce strîmb, şi nici pentru liberalul Dumitru Oprea, deasemenea cunoscut pentru cameleonismul său politic, lipsa de reacţie a celorlalţi ridică semne de întrebare. Acestea vor fi desluşite, cel mai probabil, după oficializarea rezultatelor. Dacă se validează, sigur au fost. Dacă nu….

Trimiteti mai departe