O scrisoare deschisă(nu pierdută!) şi posibilele ei urmări!

Republican presidential nominee Donald Trump embraces former New York City Mayor Rudolf Giuliani at a campaign rally in Greenville, North Carolina, U.S., September 6, 2016. REUTERS/Mike Segar

Toate posturile de televizune, plus platformele de stiri on-line, o tot bat în cap cu nunta fiului lui Dragnea şi acordă prea puţin spaţiu unui eveniment cu adevărat important: scrisoarea adresată de Rudolph Giuliani preşedintelui României şi preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului.

Înainte de a ne da cu părerea, să vedem cine este Giuliani.Fost procuror general al New York-ului, fost procuror-adjunct al SUA, fost primar al New-York-ului, etc. Toate astea cu ”fost” ne-ar putea induce o mare durere la bască dacă nu ar fi şi chestia cu ce e azi. Şeful avocaţilor preşedintelui SUA, Donald Trump. Aşa că, vrem , nu vrem, trebuie să ne facem o cafea, să băgăm o ţigară în bot, şi să ascultăm ce are de spus.

Ce spune el e cam aşa:
1.Lupta anticorupţie în România a dat naştere la mari abuzuri.
2. Kovesi nu este a noastră. Luaţi-o şi faceţi ce vreţi cu ea.
3. Aţi face bine să vă schimbaţi amabasadorul de la noi.
4. Scoateţi serviciile din justiţie.
5. Daţi şi voi o amnistie pentru cazurile în care sînt mari prezumţii de abuzuri.

Cam atît e important. Întrebarea este dacă trebuie sau nu să-l băgăm în seamă pe Giuliani? Unii vor spune da, alţii nu, funcţie de înregimentarea politică. Noi spunem că , de fapt, mesajul lui Giuliani este al preşedintelui Trump. Că pe Giuliani, probabil, la vîrsta sa, îl doare fix în patru litere de politica dîmboviţeană. Dar el spune ceva ce preşedintele SUA nu poate spune direct, că nu ar da bine, că doar sîntem aliaţi, parteneri strategici etc. Omul trebuie luat în serios, că nu vorbeşte după jumatate de şliboviţă.

Dacă la cele de mai sus adăgăm că în curînd în România va veni ca ambasador al SUA nu un om al Departamentului de Stat, ci un trimis al Trump, putem bănui că politica SUA faţă de România va suferi unele schimbări. Nu ne hazardăm să presupunem care vor fi alea, că nu ştim. Nici că Dragnea va cîştiga partida, că nici asta nu ştim. Dar vor fi schimbări!

Trimiteti mai departe