Va reuşi Alexe să-i pună beţe în roate lui Bodea în cursa acestuia pentru primăria Iaşi?

Puţine veşti mai ajung în presa locală despre lupta pentru putere din interiorul PNL Iaşi. Pentru că există una, nu vă uitaţi că este linişte. Participarea liberalilor ieşeni la tentativa de dărîmare a guvernului SD, fie şi numai prin comunicate de presă sau postări pe facebook, nu înseamnă că datul la giale între preşedinţii celor două mari organizaţii liberale, cea judeţeană şi cea municipală, Costel Alexe şi Marisu Bodea, au încetat!
Miza: poziţia de lider suprem al PNL Iaşi, aşa încît nici vrabia să nu cirirpească cînd vorbeşte şeful!

Conform unor informaţii din interiorul PNL Iaşi, bătaia cea mare între cei doi se dă pe nominalizarea viitorului candidat al PNL Iaşi la primăria Iaşului. La prima vedere, lucrurile ar cam fi bătute în cuie. Acesta ar urma să fie Bodea. Cică, de fapt, lucrurile nu stau chiar aşa. Alexe ar avea alte idei!

Deşi în urmă cu doi ani Bodea a pierdut alegerile locale cu un scor un pic sub cel al partidului, între timp datele probelemei s-au schimbat un pic. Bodea şi-a axat campania de imagine prioritar pe municipiul Iaşi şi mai puţin pe ce se întîmplă la Bucureşti, fapt care nu a putut decît să-i aducă unele plusuri. Deasemenea este singurul despre care se ştie că va candida sigur peste doi ani. PSD amînă, şi o va face şi în continuare, desemnarea candidatului la Primărie, sub teama campaniei negative ce se va abate asupra numelui propus imediat ce acesta va fi fost devoalat. Mihai Chirica, aşa cum este acum, şi cum va fi probabil şi în viitor, adică fără de partid, nu este un adversar de luat în calcul. Posibil va face un scor cu două cifre, dar prima va fi 1 aşa încît şansele sale sînt minime. În condiţiile pe care le-am arătat, Bodea devine, brusc, un candidat cu şanse reale. Iar dacă Bodea va deveni primarul municipiului, este doar o chestiune pănă cînd va deveni şi şeful liberalilor judeţeţeni.

Scenariul prezentat mai sus, evident nu îi convine lui Alexe care, conform surselor noastre, va încerca să pune niscai beţe în roate colegului său de partid şi de idealuri politice. Mai precis, spun guri rele, dar foarte bine informate din PNL Iaşi, Alexe aşteaptă momentul potrivit pentru a ieşi în faţă cu un alt candidat PNL pentru Primăria Iaşi. Ar fi vorba de un medic extrem de cunoscut, chirurg, căruia liberalii i-au dat tîrcoale şi în urmă cu patru ani dar au fost refuzaţi.

Dacă mişcarea lui Alexe iese, atunci şi-a cîştigat, pentru o perioadă bună de timp, şefia PNL Iaşi. Dacă nu, iar Bodea chiar va ieşi primar, viitorul politic al lui Alexe devine uşor neclar.

Evident, exista şi o a treia variantă. Alexe nu poate să-şi impună propriul candidat, Bodea candidează, dar nu cîştigă. În această situaţie, habar nu avem ce se va întîmpla, deşi avantajul ar fi pentru Alexe.

Trimiteti mai departe