Criză de conducere în PSD Iaşi?

Începînd de azi, PSD Iaşi intră într-o gravă criză de autoritate.Mai precis, se pune intrebarea dacă există cineva, o persoană sau grup de persoane, care ţin hăţurile în partid.

Anunţată ieri, într-o conferinţă de presă, de către cei trei ”grei” actuali ai PSD Iaşi, Maricel Popa, Cristian Stanciu şi Vasile Cîtea, demisia din Consiliul Local a lui Paul Boişteanu, nu s-a mai produs. Fostul lider al consilierilor social-democraţi din legislativul local(Gabriel Surdu i-a luat deja locul!) a spus, într-o intervenţi în şedinţa CL, că nu mai demisionează, motivîndu-şi alegerea prin faptul că nu poate înşela încrederea celor care, prin votul lor, l-au trimis în CL. Nu insistăm asupra explicaţiei date de Boişteanu, care, în treacăt fie spus, este total lipsită de originalitate. În cei 28 de ani de democraţie de pînă acum a fost oferită de absolut toţi politicienii puşi în faţa unei demisii de bună voie. Nu insistăm nici asupra motivaţiei conducerii PSD Iaşi în anunţarea demisiei lui Boişteanu, deşi cel mai probabil pare a fi o spălare de rufe în familie şi lipsirea primarului Chirica de atît sprijin cît mai are în CL.

Problema care se pune este următoarea. Dintr-un motiv sau altul, corect sau incorect, conducerea PSD Iaşi a anunţat un eveniment care urma să se producă şi a mai spus că protagonistul acelui eveniment şi-a dat acordul. Ori, faptele arată că lucruile nu stau deloc aşa. Odată Boişteanu intrat în frondă, pentru că asta înseamnă gestul său de azi, cine va mai respecta pe viitor deciziile luate de forurile conducătoare ale PSD Iaşi?

Nu ştim ce va face lidership-ul socvial-democrat ieşean dar, în opinia informaţiadeiaşi.ro, măsurile ar trebui să fie în număr de două. Sancţionarea pr linir politică a lui Boişteanu şi organizarea cît mai rapidă de alegeri interne în PSD Iaşi. Dacă se vor lăsa lucruile să curgă, criza începută azi se va adînci.

Trimiteti mai departe

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO – CRIZA IN PSD IASI : CONDUCEREA PSD IASI SFIDATA DE UN CONSILIER LOCAL

Comments are closed.