Donald Trump ar putea efectua în curînd o vizită la Moscova!

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, vineri, că dorește ca președintele american Donald Trump să fie oaspetele său la Moscova, o idee pe care Casa Albă a salutat-o ​​în ciuda criticii persistente a summitului de la Helsinki.

Liderul rus, care se află în Africa de Sud pentru a participa la o conferință pe teme economice, a declarat, vineri, că s-ar impune “condiții adecvate” în ambele țări pentru a avea loc un alt summit, o referire străvezie la agitația politică declanşată în Statele Unite, săptămâna trecută, după întîlnirea celor doi de la Helsinki.

Casa Albă a spus că Trump este entuziasmat de un alt summit. Trump a spus că dorește să îmbunătățească relațiile dintre cele două puteri nucleare, ale căror relații s-au îndreptat, în ultimii ani, spre cel mai scăzut nivel din perioada de după terminarea războiuui rece.

“Președintele Trump așteaptă cu nerăbdare să îl primească pe președintele Putin la Washington și este deschis să viziteze Moscova după primirea unei invitații formale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-o declarație.

În mod separat, secretarul american al apărării, Jim Mattis, a declarat că se gândește la posibilitatea primelor discuții între șefii ministerelor apărării din Statele Unite și Rusia, după ani buni de pauză. Mattis a spus că nu a fost încă luată nici o decizie.

Trump a fost criticat acasă pentru că nu l-a confruntat deschis pe Putin cu privire la interferența Moscovei în alegerile din 2016 din SUA și pentru că părea să contrazică propriile sale agenții de informații cu privire la amenințarea rusească. Trump și-a apărat comportamentul.

Casa Albă a spus că nu s-au încheiat acorduri în cadrul întâlnirii unu-la-unu cu Putin, în afară de întâlnirea echipelor naționale de securitate. Nici o schimbare de politică nu a ieșit din summit, a declarat Mattis vineri, adăugând că nu i sa dat nici o nouă direcție asupra Siriei.

(uk.reuters.com)

Trimiteti mai departe