ALDE a depăşit PNL la nivelul judeţului Iaşi, spune deputatul Varujan Vosganian. Mihai Chirica, cel mai apreciat politician de către ieşeni!

Deputatul ALDE de Iaşi, Varujan Vosganian, a susţinut, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea sa a depăşit deja PNL în opţiunile de vot la nivel judeţean!

”Aşa cum am anunţat cu ceva timp în urmă, partidul nostru a demarat o acţiune de evaluare a filialelor sale din teritoriu. Asta a însemnat şi un sondaj de opinie realizat de către institutul Avangarde, condus de socilologul Marius Pieleanu. Sondarea s-a încheiat şi la nivelul judeţului Iaşi, după ce, anterior se terminase şi în judeţele din sudul ţării şi din centrul Transilvaniei.Pe noi ne-a interesat cel mai mult cum ne poziţionăm în raport cu PNL, deoarece dorim să devenim prima forţă de pe partea dreaptă a eşichierului politic naţional.La parlamentare, intenţiile de vot în favoarea ALDE şi PNL sînt aproximativ egale, cam 16% fiecare partid, cu un mic plus pentru noi. În schim la nivel de alegeri pentru Consiliul judeţean am depăşit PNL. Noi avem 195 iar ei doar 14%. La nivel naţional, Iaşul se situează pe locul 3, primul loc fiind ocupat de Prahova, unde ALDE are peste 21%. În toate judeţele coaliţia PSD-ALDE are cel puţin 50%. Acum nu ne mai rămîne decît ca peste doi ani să confirmăm sondajele, dar nu va fi deloc uşor.” a spus Vosganian.

El a mai spus că PSD a scăzut în intenţiile de vot ale ieşenilor, social-democraţii avînd în prezent 45% Vosganian a atras atenţia şi asupra formaţiunii politice conduse de către fostul prim-ministru Dacian Cioloş. ” Se observă un fenomen interesant. Electoratul PD se îndreaptă masiv către acest partid. Fenomenul este foarte vizibil în Transilvania, dar şi la Iaşi, unde oamenii lui Cioloş sînt aproape la egalitate cu PNL.” a spus Vosganian.

Deputatul ALDE a mai făcut cunoscut şi un top al încrederii de care se bucură politicienii ieşeni.” Aici nu a fost vorba de intenţii de vot, ci despre părere. La capitolul ”părere bună şi foarte bună” primul este primarul Iaşului Mihai Chirica, cu aproape 50%. Urmez, la distanţă apreciabilă, eu. Locurile următoare sînt deţinute de Petru Movilă, Marius Bodea, Maricel Popa, Costel Alexe şi Cosette Chichirău.” a mai spus Varujan Vosganian.

Trebuie remarcat şi că jumătate dintre particpanţi la sondaj au răspuns cu ”nu ştiu/nu răspund”.

Trimiteti mai departe