Se coace de o alianţă anti-PSD pentru ”localele” ieşene din 2020!

Şedinţa de ieri a Comitetului de Coordonare Locală a PNL Iaşi nu părea să aducă nimic spectaculos, în ciuda locului ales pentru întrunire, cabana Bucium. Ţînînd cont că la şedinţă urmau să participe şi cîţiva ”grei” ai partidului,printre care secretarul general Robert Sighiartău şi vicepreşedintele Victor Paul Dobre, cabana reprezenta o locaţie ideală pentru a presta o porţie de ”sluj” politic distinşilor oaspeţi. Lucrurile nu au stat, însă, aşa!

Prezenţa deputaţilor Petru Movilă(PMP) şi Cosette Chichirău(USR) la întrunirea liberală dădeau oarecari semnale că acolo s-ar cloci ceva. Confirmarea a venit astăzi , prin intermediul unui comunicat de presă al PNL Iaşi. Trecem peste retorica anti-PSD-istă, comună tuturor materialelor trimise jurnaliştilor ieşeni , şi reproducem singura frază interesantă a documentului.”În 2020, la alegerile locale, forţele anti-PSD au datoria morală faţă de ieşeni să le ofere acestora o alternativă serioasă, temeinică, care să pună stop corupţiei şi incompetenţei din Primăria Iaşi. Alegerile într-un singur tur obligă forţele politice responsabile să întocmească un program comun, pentru un Iaşi european.” se spune în comunicat.Traducerea frazei este, credem, clară pentru toată lumea. Alianţă anti-PSD la alegerile pentru primăria Iaşi din 2020, cu deputatul Marius Bodea candidat unic.

Citeva întrebări şi apoi cîteva concluzii.

1. Deputaţii Movilă şi Chichirău ştiau de planurile lui Bodea sau au venit din simplă politeţe, trezindu-se apoi în farfurie cu o găluscă pe care trebuie să o înghită? Mergem pe prima variantă.
2. Anunţul făcut de Bodea de faţă cu ştabi de la Bucureşti şi cu Costel Alexe , preşedintele Organizaţiei Judeţene, arată că el va fi cu siguranţă candidatul PNL în 2020, celelalte variante vehiculate pierzîndu-se pe drum. Că este aşa şi nu altfel o dovedeşte şi faptul că în comunicatul de presă al lui este citat şi Alexe, lucru care nu s-a mai întîmplat de vreun an de zile.
3.În cazul în care alianţa se va materializa vom avea următoarele:
A. PMP şi USR nu vor avea candidat propriu urmînd ca în caz de victorie să desemneze, fiecare, cîte un viceprimar.
B. Chirica nu mai reprezintă un candidat serios. Odată tăiate punţile spre PNL, PMP şi USR variantele sale rămîn independent sau la partidul lui Ponta. Şanse egale cu zero.

Aşteptăm şi replica PSD. În mod normal, social-democraţii ar fi trebuit să ne spună pînă acum cine va cel care se va bate pentru primărie peste doi ani. Probabil le este teamă că acel nume va fi uzat pînă atunci de atacurile la adresa sa din media locală anti-PSD. Fără îndoială că aşa se va întîmpla, dar este un risc pe care trebuie să şi-l asume. În România, cu excepţia lui Băsescu, nici un candidat scos din joben chiar înaintea alegerilor nu a reuşit să cîştige.

Trimiteti mai departe