Chirica ar trebui să ceară din nou încrederea ieşenilor , că acum nu mai are nici o putere!

Sînt necesare alegeri locale anticipate în Iaşi? În opinia informaţiadeiaşi.ro, da! Să ne explicăm un pic.
La momentul actual primarul Chirica a fost dezbrăcat de putere. Da, încă poate semna cîteva achiziţii, da, încă poate da cîteva aprobari, dar marile proiecte, marile investiţii nu vor mai sta în pixul lui, ci în al Consiliului Local. Acolo unde, nu numai că nu mai are majoritatea, ci are, cel puţin, consilieriii social-democraţi şi liberali împotrivă.

Scîncetele lui Chirica, promovate printr-o scrisoare deschisă adresată consilierilor fostului său partid, ne provoacă doar rîsul, aşa cum l-a provocat şi cititorilor epistolei.Cît de mult pot să cazi? O întrebare care îşi aşteaptă răspunsul.

Ameninţarea cu dizvolvarea CL, egală cu zero.Un CL se dizolvă după două şedinţe în care nu s-a făcut cvorumul. Evident că tura viitoare se va face, evident că aşeşii PSD vor fi acolo.Un Cl se dizolvă atunci cînd în trei şedinţe consecutive nu s-a votat nici un proeict de hotărîre. Evident că se va vota măcar una. De exemplu, schimbarea petuniilor cu gura-leului în vreun parc ieşean.

Dar proiectele care ar merita dezbătute nu vor fi votate.Liberalii nu o vor face pentru că viitoarea cadidatură a lui Bodea pentru primărie aşa cere, iar social-democraţii din două motive: primul, Chirica a dezertat şi îi împroaşcă cu moluz(am vrut, de fapt, să scriu căcat, dar nu dă bine într-un jurnal, fie el şi on-line!), iar al doilea, să-i taie primarului în funcţie legăturile , presupuse, cu investitorii imobiliari.

Şi atunci, ce ne rămîne?Un Iaşi care nu va putea fi condus din primărie. Chirica, dacă îl ţine, ar trebui să provoace anticipatele locale acum, cîtă vreme mai are ceva susţinere din partea ieşenilor. Peste doi ani, la talentul său de a-şi face noi duşmani zilnic, nu va avea nici o şansă!

Va avea tupeul să facă o aşa mişcare? Noi zicem că nu!

Trimiteti mai departe