Bodea, concurat pe tema spaţiilor verzi din Iaşi! Hop şi Camelia Gavrilă pe acolo!

Dom’le, au unii un talent de a se face de băcănie ceva de speriat!Bunăoară, o doamnă deputat de pe la noi de prin judeţ, care ne toacă la cap de cel puţin două ori pe săptămînă cu comunicate de presă pe toate temele existente pe pămînt, mai puţin cea pentru care a fost trimisă în Parlament, a desoperit că, în ciuda strădaniilor ei, a rămas, totuşi, un subiect neabordat.

Profesor doctor Camelia Gavrilă, preşedinte al Comisie de învăţămînt din Camera Deputaţilor, a avut o revelaţie. Conform ultimei compuneri scrisă în limba de lemn folosită înainte de 1989, şi denumită, pompos, comunicat de presă, deputatul PSD a descoperit că iaşul nu are destule spaţii verzi, motiv pentru care cere mărirea suprafeţelor destinate acestora.Să nu fi ştiut distinsul cadru didactic că problema lipsei de verdeaţă prin municipiu este mai veche? Nici pomeneală, sigur că avea habar. Numai că, în momentul în care vocea ei putea fi de acum auzită de la tribuna Parlamentului, Mihai Chirica nu era încă duşman de clasă, ci coleg de partid.

Şi atunci,dat fiind că tema este mai veche, care să fie chichirezul neaşteptatei întoarceri spre natură a dascălului ieşean? Noi credem că nu are absolut nici o legătură cu nevoile de aer curat ale ieşenilor, ci este strict un calcul politic.

Că Gavrilă are şanse bune de a fi candidatul PSD la Primăria Iaşi în 2020 nu e un nici un secret pentru nimeni.Adversarii cei mai periculoşi ar urma să fie actualul şef al administraţiei locale şi liberalul Marius Bodea. Aşa că, distribuim cu eleganţă un şut în cap primarului în funcţie pe teme ecologiste şi nici nu îl lăsăm pe Bodea să monopolizeze tema, că liberalii au fost, totuşi, primii care au adus-o în spaţiul public. Arătăm că sîntem şi noi pe acolo, în limbaj politic, că ne pasă.Simpatic, nu?

Trimiteti mai departe