Războiul rece dintre Marea Britanie şi Rusia se încălzeşte! Moscova anunţă şi ea expulzarea unor diplomaţi britanici!

Rusia va expulza în curând un număr neprecizat de diplomați britanici ca represalii pentru decizia Marii Britanii de a face bagajele a 23 de trimiși ruși în legătură cu un atac chimic asupra unui fost agent dublu rus, a declarat joi ministrul de externe Serghei Lavrov.

La Londra, miistrul de externe, Boris Johnson, a înăsprit retorica împotriva Rusiei, acuzând-o că ar fi glorificat atacul asupra lui Serghei Skripal, pe care l-a descris ca pe un mijloc de a înspăimînta pe oricine îndrăzneşte să ia poziţie contra președintelui Vladimir Putin.

Marea Britanie spune ca Rusia este responsabila de otrăvirea cu agentul neurotoxic “Novichok” a lui Skripal, in varsta de 66 de ani, si a fiicei sale Yulia, 33 de ani. Cei doi au fost gasiti inconstienti pe 4 martie in orasul Salisbury din sudul Angliei si se află în stare critică într-un spital.

Moscova neagă orice implicare. Kremlinul a declarat că poziția britanică este iresponsabilă și nu este susținută de dovezi. Se spune că Marea Britanie nu va trebui să aștepte mult timp pentru răspunsul Rusiei.

Lavrov a fost citat de agenția oficială de știri RIA, spunând că acuzațiile sunt inacceptabile și că diplomații britanici vor fi expulzați.

SURSA reuters

Trimiteti mai departe