Marius Bodea:”Primarul Chirica minte cum respiră”!

Deputatul PNL de Iaşi Marius Bodea a prezentat, azi,într-o conferinţă de presă, un tablou sumbru al sportului ieşean. Într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre, liberalul a sintetizat elementele care l-au determinat să considere că sportul ieşean se află pe marginea prăpastiei.

”S-a retras din prima ligă echipa de rugby;
S-a retras din prima ligă echipa de handbal masculin, poziție la care a ajuns dupa 13 ani!;
Fotbaliştii de la CSM Poli au avut retribuţii neplătite de două luni şi jumătate, de-abia ieri au venit banii din drepturile de televizare și si-au acoperit datoriile. Până în iunie, când vin ceilalți bani, clubul va aduna datorii cu salarii si taxe la stat de 7 mil. lei. Dacă nu se deblochează finanțarea, clubul intră în moarte clinică, va intra în faliment;
Baschetbaliştii nu au primit salariile de cinci luni, iar cei de la CS Politehnica au de gând să retragă și echipa din competiție în cursul săptămânii viitoare;
” În vara anului 2017, a fost retrasă din campionat echipa de baschet feminin, deși la începutul anului 2017 clubul primise asigurări de la PMI că vor fi alocați bani pentru echipă”
se spune în comunicat.

În opinia lui Bodea, cel care se face vinovat de starea proastă a sportului ieşean este primarul Mihai Chirica. ”Este un tablou sinistru pentru sportul ieșean. Cum s-a ajuns aici? Din cauza faptului că primarul Chirica este un mincinos patologic, un om fără cuvânt, care minte cum respiră!” a spus liberalul.

Bodea a mai spus că decizia sefului administraţiei locale de a bloca finanţarea sportului ieşean nu se justifică iar afirmaţiile sale potrivit cărora problema nu poate fi rezolvată la Iaşi sînt lipsite de temei real.
”Există condițiile legale pentru finanțarea sportului.
a. Includerea în organigrama Primăriei a cluburilor sportive, așa cum este CSM București!
b. Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general
c. Prin Fundația Sportului Ieșean.
d. OUG 38/2017 care este în vigoare.”
susţine Marius Bodea.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, consilierul municipal Răzvan Timofciuc l-a acuzat pe Chirica de nerespectarea legii.”Acest baronaș se comportă cu banii publici de parcă Primăria ar fi feuda sa. Chirica trebuie să ducă la îndeplinire hotărârile de CL unde am votat bani pentru sport.Voi înainta o adresă către Prefect pentru a constata faptul că primarul Chirica refuză să pună în aplicare o HCL și să îi aplice sancțiunile prevăzute de lege” a spus Răzvan Timofciuc.

Trimiteti mai departe