La ei e altfel! În Japonia şomajul a scăzut, iar inflaţia este sub prognoze!

Rata şomajului în Japonia a atins cel mai scăzut nivel al ultimilor 25 de ani, în timp ce oferta de locuri de muncă a atins un maxim pentru ultimile două decenii, arată statistici date publicităţii de guvern, dînd factorilor de decizie politică speranţa că, consolidarea economiei va împinge firmele spre măriri salariale.

Statistici separate arată că inflația de bază a consumatorilor din Tokyo, un indicator principal al tendințelor prețurilor la nivel național, s-a accelerat la 0,9 la sută în februarie, de la 0,7 la sută în luna precedentă.

În timp ce inflația rămâne îndepărtată de ținta de 2% a Băncii Japoniei, statisticile date publicităţii subliniază opinia băncii centrale că perspectivele economice mai stricte și o piață strânsă de locuri de muncă vor determina firmele să sporească prețurile.

Rata șomajului ajustată sezonier a scăzut la 2,4% în ianuarie, în scădere de la 2,7% în decembrie și mai mică decât o prognoză medie a pieței de 2,7%, au arătat datele furnizate de Ministerul Afacerilor Interne.

SURSA:Reuters

Trimiteti mai departe