Doamna Gavrilă, mai lăsaţi-ne! Chiar le ştiţi pe toate?

De o vreme încoace, ieşenii sînt literalmente bombardaţi de comunicate de presă semnate de deputatul PSD Camelia Gavrilă. Dacă stai să citeşti cearceafurile(sînt lungi a naibii, dom’le!) trimise presei de distinsa doamnă profesor doctor nu poţi decît să nutreşti speranţa că, în sfărşit, ţara asta şi-a găsit omul de care are atîta nevoie!
Trecînd în revistă subiectele abordate de deputatul ieşean rămîî cu impresia că Gavrilă le ştie cam pe toate cîte sînt pe lumea asta. Scrie despre învăţămînt în general, despre învăţămînt profesional, lupta împotriva cancerului, integrarea socială a rromilor, importanţa nu ştiu căror zile celebrate la nivel inernaţional de care nu a auzit mai nimeni, şi cîte şi mai cîte. Nu au fost încă abordate tematici extrem de importante cum ar fi “avantajele creşterii viermilor de mătase în balcoane de bloc cu vederea spre sud”, “de ce trebuie promovată împerecherea pe timp de noapte a iepurilor de cîmp” sau “sfaturi practice despre cum trebuie să procedezi cînd te întîneşti pe neaşteptate cu un extraterestru”. Ţinînd cont că doamna deputat mai are încă aproape trei ani de mandat, sîntem convinşi că şi aceste subiecte, pe lîngă multe altele de importanţă planetară, ne vor fi desluşite şi făcute pe înţeles.
Singura problemă cu care ne confruntăm, totuşi, este receptarea exactă a mesajelor respectivelor, să le spunem, comunicate, deşi nici “scurte tratate de barbologie” nu considerăm că ar fi un termen întrutotul greşit. Scrise într-un limbaj care a avut perioada sa de glorie în trecutele vremi ale “odiosului ciuruit”, textele au marea calitatea că nu spun absolut nimic, aşa încît autorul să nu aibă nici o responsabilitate faţă de cei pe care, cu multă graţie, îi abureşte. O înlănţuire înterminabilă de “ar fi bine să”, ” ar trebui să”, “este important ca” la a căror lectură ar ieşi ,cu siguranţă, un fluierat de admiraţie de la vreun vechi propagandist al statului românesc monopartinic.
Înţelegem dorinţa Cameliei Gavrilă de a se menţine cu orice preţ în atenţia ieşenilor, că numai la anul nu e 2020 şi alegeri locale, iar Chirica ar putea părăsi Palatul Roznovanu, dar nu credem că aceasta este metoda. În calitatea sa de apreciat profesor şi de preşedinte al Comisiei de Învăţămînt, Tineret şi Sport a Camerei Deputaţilor, doamna deputat ar putea să ne trimită texte cu ce realizări se poate lăuda în aceste domenii. Pînă acum, nimic. Aşteptăm, că mai avem răbdare. Dar nu pînă în 2020!

Trimiteti mai departe