Deputatul Bodea îl acuză pe primarul Chirica de gestionare greşită a fondurilor publice locale!

Liberalii ieşeni îl acuză pe primarul Mihai Chirica de faptul că achiziţionarea şi montarea a 1000 de camere de supraveghere video pe teritoriul municipiului nu ar fi altceva decît un “tun” financiar dat de şeful administraţiei locale.
Într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre, deputatul Marius Bodea, preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PNL spune că preţul plătit de municipalitate pentru camere video nu se justifică. “Exemplificăm cu achiziția și instalarea în comuna Florești din Județul Cluj (cea mai mare comună din România, cu cel mai mare buget de investiţii) a unui sistem de supraveghere video identic ca structură, doar cu un număr mai mic de camere video, unde Primăria Floreşti a plătit 560.000 euro pentru montarea a 137 camere video. Astfel, în comuna Florești, prețul pentru o cameră video este de doar 4000 euro, iar în Iași, prețul  pentru o camera video identică este de trei ori mai mare.” se arată în comunicat.
Pentru clarificarea situaţiei, Bodea cere primăriei ieşene punerea la dispoziţia publicului a întregului traseu administrativ care a dus la decizia de achiziţionare şi montare a camerelor.“Îi solicit să publice notele de fundamentare ale achiziţiei şi nota de stabilire a preţului estimativ pe care le cere legea achiziţiilor publice, cu toate semnăturile de întocmire şi avizare aferente, pentru a identifica ce repere de preţ similar în România au fost avute în vedere cand au stabilit preţul şi cine şi-a pus semnătura pe documentele avizatoare ale acestui mega-“tun”.” mai spune Bodea.
În ultima şedinţă a Consiliului Municipal, aleşii locali au votat un proiect de hotărîre care prevede achiziţionarea şi montarea a 1000 de camere de supraveghere video în Iaşi. Costul total al investiţiei a fost estimat la 12 milioane de euro. Aleşii PNL din legislativul local au votat acest proiect.

Trimiteti mai departe