Deputatul PNL Iaşi Costel Alexe explică votul diferit al aleşilor judeţeni liberali în CJ şi CL!

Votul pentru bugetul municipiului Iaşi şi cel al judeţului Iaşi, care a avut loc în două şedinţe succesive, în 19 şi, respeciv, 20 februarie, ar putea fi interpretat de mulţi observatori politici drept o fractură în organizaţia liberală ieşeană.
Dacă bugetului municipiului a fost votat fără opoziţie din partea aleşilor locali liberali, în CJ lucrurile au stat altfel. Aleşii judeţeni liberali s-au opus proiectului de buget pe anul în curs dar, fiind în minoritate, au trebuit să accepte ceea ce preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a numit a fi cel mai mare buget pe care judeţul l-a avut vreodată.
Contactat telefonic pentru a explica, contradicţia între cele două voturi ale aleşilor liberali, deputatul Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi, a spus că votul aleşilor judeţeni fusese stabilit săptămîna trecută, în timp ce pentru al aleşilor locali ar trebui să ne adresăm liderului de grup Eduard Boz sau preşedintelui Organizaţiei Municipale, deputatul Marius Bodea.”Vineri am avut şedinţă a Biroului Politic Judeţean(BPJ) despre cum ne vom raporta la votarea bugetului judeţului.Am ajuns la concluzia că este un buget care va trage judeţul înapoi, aşa că am hotărît să nu îl votăm.În ce priveşte votul din Consiliul Local (CL) Iaşi, trebuie vorbit cu preşedintele Organizaţiei Municipale PNL, deputatul Marius Bodea, şi cu liderul de grup, consilierul Eduard Boz.” a spus deputatul Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi.
Reamintim că aleşii locali liberali din CL au votat , fără împotrivire, bugetul propus de primarul Mihai Chirica,în timp ce aleşii liberali judeţeni au fost împotriva bugetului propus de preşedintele CJ Maricel Popa.
Gurile rele din PNL spun că totul nu înseamnă altceva decît încă o etapă în raăzboiul intern din PNL Iaşi, purtat între deputaţi Costel Alexe şi Marius Bodea.
În cadrul unui interviu telefonic,consemnat de platforma noastră într-un articol apărut ieri, deputatul Marius Bodea a negat că ar fi o luptă în interiorul PNL Iaşi şi a spus că în CL s-a votat bugetul pentru că s-au acceptat, pentru prima oară în istoria administraşiei Chirica, amendamentele liberale.

Trimiteti mai departe