Germania: Încă nu s-a ajuns la un acord pentru formarea unui nou guvern!

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel şi social-democraţii au purtat negocieri întraga noapte de marţi spre miercuri într-un efort final de a ajunge la o înţelegere privind constituirea unei coaliţii de guvernămînt.
Negociatorii celor două partide au rămas blocaţi în discuţii la cartierul general al partidului lui Merkel, unde s-au întîlnit marţi la ora 10.00.
Atît cancelarul Merkel, cît şi alţi membri ai guvernului federal şi-au amînat sau anulat întîlnirile prevăzute în agendă.
Merkel luptă de mai bine de patru luni de la alegerile generale pentru a reuşi formarea unui nou guvern, alimentînd îngrijorările investitorilor şi ale ţărilor partenere într-o perioadă în care Europa are de făcut faţă la numeroase provocări, printre care necesitatea reformării zonei Euro şi părăsirea UE de către Marea Britanie.
Surse implicate în negocieri spun că blocajul s-ar datora faptului că partidul lui Merkel a redeschis subiecte care anterior fuseseră deja negociate.
În cazul în care negocierile vor eşua, problema formării unui guvern rezultat din noi alegeri s-ar dovedi, deasemenea, dificilă. Un sondaj realizat luni a arătat că social democraţii au scăzut la 17%, sub rezultatul obţinur în alegeri, în timp ce conservatorii lui Merkel au 30%, caz în care nu s-ar putea realiza majoritatea formării unui nou guvern.
SURSA:reuters

Trimiteti mai departe