Bodea îl dă în judecată pe Chirica! Liberalul zice că s-a săturat să tot respire praf!

Posibilă premieră juridică pentru Iaşi! Deputatul PNL Marius Bodea a anunţat, azi, în cadrul unei conferinţe de presî, că îl va acţiona în judecată pe primarul Mihai Chirica pentru lipsa măsurilor privind poluarea din municipiu şi cheamă cetăţenii să se alăture demersului său!
”Voi deschide în instanță un proces împotriva primarului, obligându-l să mă despăgubească pentru că respir un aer poluat. Invit alături de mine orice ieșean în acest demers. Acțiunea în justiție este perfect legitimă. A fost practicată și de alte țări ale UE și a fost castigată tot timpul. Totodată, PNL Iași va începe o campanie de conștientizare a ieșenilor asupra riscurilor la care sunt supuși că respiră mai mult praf decît aer.” a spus Bodea.
Liberalul a mai spus că explicaţiile date de municipalitate pentru nivelul ridicat al poluării sînt de-a dreptul hilare.“Este “ridicol” ca primarul să dea vina pe “curenţii de aer poluat aduşi din Ucraina”, pe ”poziţionarea staţiilor de măsurare” sau pe ”privatizările făcute în exces”. a opinat Bodea.
Conform datelor furnizate de Comisia Europeană, în acest moment Iaşul face parte, alături de Bucureşti şi Braşov, din top 3 cele mai poluate oraşe din România.

Trimiteti mai departe