Trump cere oprirea programului Loteria vizelor şi mai puţină “corectitudine politică”

Preşedintele american Donald J.Trump a făcut miercuri cereri pentru o legislaţie mai strictă privind imigraţia în Statele Unite ale Americii, cerînd Congresului să oprească programul de acordare de vize care a perimis atentatorului uzbec să intre în ţară, spunînd, totodată, că acesta ar putea fi trimis la Guantanamo Bay.
Trump a spus că ia în considerare trimiterea lui Sayfullo Saipov la închisoarea militară de la Guantanamo Bay, în Cuba, pe care predecesorul său democrat, Barack Obama, a încercat, fără succes, să o închida. Nici un deţinut nu a mai fost trimis acolo din 2008.
Purtătorul de cuvînt al Casei Albe, Sarah Sanders, a spus jurnaliştilor că Trump îl consideră pe Saipov drept combatant inamic, etichetare ce ar putea să-l priveze pe acesta de unele din drepturile sale legale. Trump l-a numit pe suspect “acest animal” şi a catalogat sistemul de justiţie american antiterorist drept o glumă.
“Trebuie să fim mult mai duri.Trebuie să fim mult mai inteligenţi.Şi trebuie să avem mult mai puţină corectitudine politică. Sîntem atît de corecţi politic încît ne este frică să facem ceva.” a spus preşedintele Trump.
SURSA:reuters

Trimiteti mai departe