Ce-i aşa de important cu alegerile de la Balş? După deputaţi, senatori şi miniştri, azi soseşte acolo şi un europarlamentar!

Comuna ieşeană Balş pare a fi devenit, în ultimele două săptămîini, centrul politic al judeţului.Alegerile pentru funcţia de primar al localităţii, ce vor avea loc duminica, 5 noiembrie, au făcut ca la Balş aproape să nu existe vreo zi în care localnicii să nu dea nas în nas cu politicieni văzuţi, de regulă, doar la televizor. Au trecut pe aici parlamentari PNL, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, din partea PSD, în timp ce ALDE a fost prezent la faţa locului prin ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu. Azi, localnici o pot vedea în carne şi oase pe Norica Nicolai, europarlamentar ALDE.Misterul spectaculoaselor desanturi de politicieni de mare calibru a fost lămurit, cel puţin din perspectiva ALDE, de către deputatul de Iaşi Varujan Vosganian, în cadrul unei conferinţe de presă.
“Pentru noi, alegerile de la Balş au o mare importanţă. Pentru alegerile parţiale din 5 noiembrie am decis să depunem candidaturi proprii în toate comunele în care vor avea loc scrutinuri. La alegerile parţiale care au avut loc mai devreme în an, au existat situaţii în care am hotărît doar susţinerea candidatului colegilor din alianţa de guvernămînt.” a spus Vosganian.
Întrebarea noastră este la ce foloseşte această verificare a potenţialului electoral cu mai mult de trei ani înainte de viitoarele alegeri parlamentare?Ar putea avea loc anticipate şi se doreşte trecerea în revistă a trupelor? Se speră într-un rezulat atît de bun încît colaborarea din coaliţie ar putea fi negociată pe noi baze? Nu aşteptăm răspunsuri.

Trimiteti mai departe