Atacul din New York a fost plănuit cu mult timp înainte!

Un imigrant uzbec suspectat de uciderea a opt persoane în New York a urmat planuri sugerate de Statul Islamic şi a pregătit atacul cu săptămîni înainte, au spus, miercuri, anchetatorii americani.
Poliţia a spus că l-a interegat pe Sayfullo Saipov, 29 de ani, care a fost împuşcat şi arestat de poliţişti la cîteva momente după ce a intrat cu un camion închiriat pe o pistă de biciclete în cartierul Manhattan.
“Se pare că Saipov plănuia asta de cîteva săptămîni” a spus adjunctul comandantului poliţiei din New York, John Miller, într-o conferinţă de presă.
“A făcut aceasta în numele ISIS şi, alături de probe de la locul faptei, sînt şi însemnări ale sale care îndică acest lucru.” a spus Miller.” Se pare că a folosit întocmai instrucţiunile date de ISIS adepţilor săi pe mediile de socializare on-line.”
A fost cel mai sîngeros atac petrecut în New York de la 11 septembrie 2001, cînd şi-au pierdut viaţa mai mult de 2.600 de oameni.Alte 12 persoane au fost rănite, unele grav, în atacul de marţi.
Atacuri similare, cu folosirea unui vehicul pe post de armă, au avut loc în august în Spania şi în Franţa şi Germania anul trecut.
SURSA:reuters

Trimiteti mai departe