Ce se întîmplă cu voturile lui Andrei Ciuhodaru şi Dragomir Tomaşeschi?

Doi candidaţi au fost scoşi din cursa pentru fotoliul de primar al Iaşilor!

Este vorba despre Andrei Ciuhodaru(REPER) şi Dragomir Sava Tomaşeschi(SOS România). Motivul pentru care judecătorii au invalidat candidaturile este legat de numărul de semnături. Evident, cei doi vor face contestaţie, dar tot atît de evident este că vor fi respinse pentru că nu se admit, ca să ne exprimăm aşa ”noi probe la dosar”.

Este un eveniment important. Cei doi, deşi nu aveau şanse de a căştiga, însemnau ceva. Ciuhodaru undeva spre 2%, iar Tomaşeschi undeva spre 3% , poate chiar cîteva zecimi mai mult. În concluzie, apropae 5% din voturile alegătorilor ieşeni stau acum undeva pe marginea drumului. Iar întrebarea este cine le va lua?Pentru că înseamnă cel puţin un mandat de consilier local , iar prin translarea lor şi către lupta pentru Consiliul Judeţean , chiar ceva mai mult.

Voturile Lui Ciuhodaru vor merge , cel mai probabil, spre Cosette Chichirău, nu spre ADU. Dacă ar fi dorit să voteze USR, cei din preajma lui Ciuhodaru nu s-ar fi desprins de partid. Cei mai aproape de ei sînt oamenii lui Chichirău, deci acolo vor merge voturile. Dar cele ale Tomaşeschi? Aici e un pic mai delicat.Exclus să se ducă spre ADU sau PNL. Varianta cea mai probabilă ar fi ca 3 şi ceva la sută să se ducă spre AUR. Adevărat, între Diana Şoşoacă şi George Simion nu e tocmai prietenie, dar amîndoi au un mesaj antiguvernamental, guvern în care PSD este este vioara întîi. Deşi nu excludem ca unii dintre votanţii SOS România Iaşi să se îndrepte spre social-democraţi, noi credem că beneficiarii principali vor fi cei doi candidaţi AUR, Tudor Ciuhodaru şi Marius Ostaficiuc.

Dacă, totuşi, cei doi vor fi readmişi în cursa electorală lucurile rămîn ca pînă acum. Altfel, cel mai probabil AUR va avea cîte un consilier local şi, respectiv judeţean, în plus!

Trimiteti mai departe