Despre proiectele candidaţilor!

Proiectele, cel puţin pînă în faza actuală a campaniei, par a fi doar o completare a pricipalei teme a bătăliei electorale, şi anume atacurile la persoană. Cam toată lumea atacă pe toată lumea, dar se disting ,în principal, Marius Bodea, cu atacurile la Chirica, şi Bogdan Cojocaru, cu atacurile la Costel Alexe. Temele? Tot ce mişcă. Nu comentăm.

Totuşi, ceea ce atrage votanţii în faţa urnelor sînt proiectele. Să vedem cam cum se stă, pe partide.

PNL-Un singur proiect mediatizat puternic, cel al transportului metropolitan.Asumat,ca să fie treaba bună, de ambii candidaţi ai partidului. Nu contează că se vorbeşte, şi se promite, realizarea sa de vreo opt ani. Un proiect important, iar realizarea sa ar aduce beneficii majore zonei metropolitane. Este, însă, un proiect de lungime, adică va dura mult, şi nu este clar dacă birocraţia şi lipsa de fonduri nu îi vor pune piedici.

PSD-Nimic deosebit la social-democraţi. Tot aşteptăm să vină şi ei cu o idee importantă, dar degeaba.

ADU-Bodea are meciul său on-line cu Chirica, că de acolo îşi ia voturile. N-am remarcat nimic. Petru Movilă ne vorbeşte de realizarea Institutului de Boli Cardiovasculare.Nu este ceva nou, dar este important. Lăsat în şanţ de ceva vreme, reluarea , şi realizarea lui, ar aduce multe beneficii.

AUR-Paradoxal, partidul considerat, de unii, a fi doar pe vorbărie, are cele mai multe proiecte propuse. Deocamdată ştim de trei. Marius Ostaficiuc ne-a vorbit deja despre realizarea centurii ocolitoare a municipiului Iaşi în regim de drum judeţean cu fonduri de la comunele limitrofe municipiului şi de la municipiu, precum şi despre realizarea de centre de imagistică în cîteva localităţi ale judeţului. A propus, recent, şi un al treilea proiect, legat de înfiinţarea de centre de permanenţă medicală în comunele ieşene. Realizat, ar salva multe vieţi. Proiecte AUR nu chiar rup gura tîrgului prin amploare, dar au avantajul că sînt relativ uşor de realizat şi asta într-un timp scurt.

Proiectele aduc beneficii de imagine mai mari decît atacurile la persoană. Aşteptăm şi alte proiecte ale partidelor aflate în competiţie. Pentru că se intră în linie dreaptă. Sigur, dacă mai au idei. Dacă nu, să continue cu ”ba pe-a mătii!”.

Trimiteti mai departe