Vosganian:”Restaurantele trebuie redeschise urgent!”

Deputatul ALDE de Iaşi, Varujan Vosganian, face , în ultima sa postare pe facebook, un acid rechizitoriu la adresa guvernului pentru modul în care gestionează situaţia hotelurilor şi restaurantelor.

”Guvernul trebuie să înceteze imediat hărțuiala împotriva domeniului hotelurilor și restaurantelor!
Modul în care se comportă Guvernul cu un sector care oferă locuri de muncă la sute de mii de salariați și care aparține preponderent capitalului românesc este de-a dreptul batjocoritor. Ca să nu vorbim de imensele pagube pentru economia românească. Restaurantele din spații închise sunt închise de mai bine de cinci luni. Terasele sunt obiectul unor șicane permanente în stil ceaușist. Ba se închid la 23,00, ba la 24,00. La aceeași masă nu pot sta mai mult de patru persoane, decât dacă sunt membri ai aceleași familii, deși nimeni nu a reușit să explice de ce patru clienți la o masă sunt mai bine protejați decât șase clienți care stau la o masă dublă. Sau de ce virusul este mai pașnic cu rudele de gradul I și II decât cu cuscrii sau cumetrii.
Capacitatea de cazare din România este folosită în proporție de 10-15%. Ministerul Muncii s-a gândit la sezonierii care pleacă să culeagă sparanghel, dar nu s-a gândit la sezonierii care lucrează în sezonul estival în țară. Pentru aceștia, care se angajau, de obicei, de la 15 aprilie până la 15 octombrie, nu există nicio formă de protecție privind șomajul tehnic, pentru că la 15 martie nu erau angajați. Și pentru a putea beneficia de ajutor de șomaj pe perioada de iarnă, proprietarii de hoteluri și restaurante trebuie să-i păstreze angajați până cel puțin în 15 noiembrie… Cât despre terase, ele au început deja să se închidă, căci la munte dimineața și seara începe deja să fie prea frig pentru cei care vor să servească masa în aer liber.
Așadar, batjocura asta trebuie să înceteze. Restaurantele trebuie redeschise imediat.”
a scris Vosganian.

Trimiteti mai departe