Michel Platini, reţinut de poliţia franceză!

Michel Platini, fostul șef al asociației europene de fotbal UEFA, a fost reținut, marţi, pentru interogatorii, de către poliția franceză, cu privire la acordarea organizării turneului de fotbal Cupa Mondială din 2022 pentru Qatar, a declarat o sursă judiciară pentru Reuters.

Avocatul lui Platini, William Bourdon, a declarat că clientul său este nevinovat și că a fost interogat pe “probleme tehnice”.

Procuratura financiară națională a Franței, care este specializată în investigarea crimelor economice și a corupției, a condus o anchetă pentru acordarea turneului 2022 emiratelor din Golf in 2016.

Se investighează posibile infracțiuni, inclusiv corupția privată, conspirația și traficul de influență.

“Avocatul său, William Bourdon, ar dori să afirme cât mai mult posibil că nu este vorba de arest, ci mai degrabă de a fi audiat ca martor de către investigatori într-un cadru care împiedică persoanele chestionate și audiate să se consulte reciproc în timpul procesului”
se spune într-o declarație emisă în numele lui Platini .

Oficialii din comitetul de organizare al Cupei Mondiale din Qatar au declarat că nu au avut nici un comentariu imediat.

FIFA, organismul mondial de conducere a fotbalului, a declarat că este conștient de rapoartele privind Platini, fostul vicepreședinte al FIFA, dar a declarat că nu are detalii cu privire la anchetă.

”FIFA își reiterează angajamentul deplin de a coopera cu autoritățile din orice țară a lumii în care au loc investigații în legătură cu activitățile de fotbal “, se afirmă într-o declarație a forului fotbalistic mondial.

Decizia din decembrie 2010 de a acorda Qatarului organizarea Cupei Mondiale a surprins pe mulți, având în vedere lipsa de audiență locală potențială pentru meciuri, vremea de vară extrem de caldă și performanța slabă a echipei naționale a țării. Acesta va fi primul stat arab care va găzdui competiția.

(reuters)

Trimiteti mai departe