Ultima strigare!

S-a intrat pe ultimii zeci de metri ai cursei electorale din acest început de vară!Mai sînt trei zile şi gata!

Să vedem cam cum se stă din informaţiile pe care le avem. Nu dăm procente pentru că, în funcţie de sondajul aflat, acestea variază.

Pentru Primăria Iaşi:1. Mihai Chirica 2. Marius Bodea 3-4.Bogdan Balanişcu, Cosette Chichirău(nu e clar cine deţine poziţia a treia) 5. Tudor Ciuhodaru

Pentru Consiliul Judeţean Iaşi:1.Costel Alexe 2.Bogdan Cojocaru 3.Petru Movilă 4. Marius Ostaficiuc

În opinia noastră , ordinea nu mai poate fi schimbată decît cu o prezenţă masivă la vot. Se pot însă schimba procentele obţinute, în cazul în care votanţii”ascunşi”, adică votanţii care nu-şi declară clar intenţiile, vor vota, aşa cum e de presupus, AUR. În aceste condiţii, atît Ciuhodaru, cît şi Ostaficiuc, vor avea scoruri mai mari decît cele cu care sînt creditaţi acum, iar primul ar putea intra în discuţie pentru locul patru sau chiar trei în cursa pentru primărie. Surprinde poziţia lui Cosette Chichirău. Ea rupe masiv din voturile lui Marius Bodea aşa încît nu putem să nu ne întrebăm ce s-ar fi întîmplat dacă ADU ar fi avut candidat pe Chichirău?Surprinde şi poziţia slabă a lui Balanişcu, reprezentantul unui partid foarte puternic.Surprinde, deasemenea, şi Movilă, care a urcat mult în intenţiile de vot , fiind cu foarte puţin în urma lui Cojocaru.

Cum se stă în relaţia candidat-partid? Nu avem date sau informaţii certe pentru candidaţii la primărie.La CJ, Alexe este uşor peste scorul PNL, Cojocaru puţin sub PSD, Movilă peste scorul ADU, iar Ostaficiuc are exact scorul AUR.

Trimiteti mai departe