Avem şi alegeri europarlamentare?

Cîteva vorbe despre alegerile din iunie.

Avem cinci rînduri de alegeri, dar ne interesează doar patru.

Bătaie mare, surle, trîmbiţe, propagandă doar pentru alegerea primarilor , a consiliilor locale, a preşedintelui CJ şi a consilierilor judeţeni. Nimic despre despre alegerile europarlamentare. Nimeni nu face propagandă pe tema asta, cu excepţia AUR, nimeni nu ne spune nimic despre planurile sale în viitorul Parlament european,nici măcar nu ştim prea bine numele candidaţilor, iar dintre aceştia nu ştim pe vreunul care să ia calea Iaşilor şi să ne spună şi nouă ceva. De exemplu, de ce ne-am bate capul să-l alegem.

Într-un fel, dezinteresul e explicabil. Parlamentul European nu legiferează, nu decide nimic, astea sînt făcute de Comisie. Aleşii noştri, şi ai altora, au rol de simpli ridicători de mînă. Discursurile lor nu au urmare practică, aşa încît le trecem la capitolul ”vorbe goale”. La urma urmei, trebuie să justifice şi ei cu ceva căruţa de lovele pe care o ridică lunar.

Totuşi, ni se cere să votăm şi pentru europarlamentare. Hai că o facem şi pe asta, dar spuneţi-ne şi nouă cîteva vorbe, băgaţi-ne şi pe noi un pic în seamă!

Trimiteti mai departe