Panourile electorale din Iaşi, sursă de distracţie!

Au apărut, în sfîrşit, panourile electorale, semn că sîntem în perioada legală de campanie!

Haideţi să ne uităm un pic la ele. Din start spunem că echipele electorale ale partidelor din Iaşi îşi cam iau banii degeaba:nimic cu cîrlig, doar banalităţi. Şi alea reşapate şi vulcanizate, gen ”continuăm….”, ”împreună spre…” şi alte alea pe care le vedeţi şi auziţi de 30 de ani încoace.

Panourile PSD îi au în prim-plan pe cei doi Bogdan, Balanişcu şi Cojocaru.Privesc spre cetăţean cu o expresie care nu însemană nimic, nici bucurie, nici îngrijorare, nici hotărîre, nimic. Sigur, nu şi-au făcut singuri pozele. Sloganul e, însă, percutant al dracului.Glumim, evident! ”Punem Iaşul pe primul loc”. Hai, nu mai spuneţi! Serios?La ce? La fotbal, la numărul de vidoeceatiste, la amenzi de circulaţie date,la ce? Fiţi mai expliciţi.Timpul sloganelor generaliste, tip ”şaorma cu de toate” a trecut, nu mai sînt digerate.

Şi în faţa unui panou electoral al PNL nu scapi fără să te buşească rîsul. Aici e pe bază de împreună. ”Împreună pentru Iaşi” se zice, şi avem feţele lui Mihai Chirica şi Costel Alexe. Dar ce te faci cu ierarhia de partid? Cum Alexandru Muraru este, cel puţin nominal, şeful liberalilor ieşeni, hop că bagă şi el capul în poză, din postura de candidat la europarlamentare. De aici mai avem şi un al doilea slogan pe panou. ”Împreună pentru Europa”. Păi, bă, băieţi, hotărîţi-vă”. Împreună pentru ce? Ne închipuim marea satisfacţie a lui Chirica şi Alexe care trebuie să-l tracteze pe Muraru, dar asta e, n-ai ce-i face. Şi ce dacă omul , pe persoană fizică, n-ar obţine nici 10% din ce pot obţine Chirica şi Alexe pe persoană fizică?

Pe măsura ce celelalte partide se vor scobi prin buzunare şi îşi vor pune panouri electorale , ne vom ocupa şi de ele!

Trimiteti mai departe