Manevra lui Simion!

Preşedintele AUR, Geroge Simion, a făcut o mutare extrem de interesantă!

El i-a propus analistului politic Cozmin Guşă să devină candidatul partidului la funcţia de primar general al Bucureştilor. Manevra ar însemna scoaterea din cursă a actualui candidat AUR, care şi aşa în preferinţele electoratului bucureştean este la ”şi alţii”. Guşă ar ridica în mod cert scorul partidului lui Simion , dar ne îndoim că va reuşi să căştige.

Şi atunci, care e chichirezul? Radio Gold FM şi ”Clubul de gîndire Gold” reprezintă cheia propunerii. Au audienţă mare, iar asta la oameni care contrează sau pot conta. Calculul lui Simion nu e complicat. Odată ce Guşă acceptă, el devine un subaltern al său şi va trebui să-i pună la dispoziţie instrumentele media mai sus amintite. Ceea ce nu e puţin de loc, ba chiar e mult. În contrapartidă, Guşă, după ce, probabil, va pierde bătălia pentru Bucureşti, va redeveni, în decembrie, după o pauză de 16 ani ani, parlamentar.

E mult? E puţin? Nu putem da un răspuns clar pentru că nu sîntem în mintea lui Cozmin Guşă. Chestia aia care o spune el, cum că nu mai face politică, e pentru frăierime. Guşă are , fără discuţie, ambiţii politice. Dar nu să devină un simplu parlamentar AUR, ci mai mult. Noi considerăm că scopul său este să devină, în viitor, preşedintele României.

Va accepta, deci, doar pentru a pune piciorul în pragul uşii, să se subordoneze lui Simion sau va marşa în continuare de unul singur pînă va putea juca aşa cum vrea el?Doar timpul, scurt, ne va da răspuns la întrebare.

Oricum, mutarea lui Simion a fost extrem de abilă şi interesantă!

Trimiteti mai departe