De ce vrea George Simion alegeri locale în două tururi?

Preşedintele AUR, George Simion, a cerut revenirea la două tururi de scrutin la alegerile locale. Simion spune că în cazul în care Parlamentul nu va vota cererea AUR, partidul pe care îl conduce ia în calcul boicotarea alegerilor locale. Motivul invocat de liderul AUR este acela că fără două tururi de scrutin nu va reflecta voinţa alegătorilor.

Oare chiar ăsta să fie motivul? Da, s-ar putea. Dar ar mai fi şi un altul. Acela că AUR se boicotează singur, de unde şi teama de a da rasol la alegerile locale. Asta este cam de multişor previzibil. Cînd aduci pe post de candidaţi la primării reşedinţe de municipiu şi consilii judeţene doar ciurucurile şi frustraţii de la alte partide, frustraţi că nu-şi găseau loc pe liste la partidele anterioare, e greu să capacitezi electoratul.El vede că în loc de oameni noi ,aşa cum sperau, li se cere să voteze tot pe ăia vechi. Strategia generală a AUR este de a aduna toţi nemulţumiţii în jurul său. Şi nu sînt puţini. Dar cînd văd că au pe post de portdrapel figuri cunoscute şi obosite de la PSD şi PNL pînă mai ieri, mobilizarea devine cam greu de făcut.Plus că oameni care au muncit în partid de la înfiinţare se văd daţi deoparte de noii veniţi.

Dacă AUR vrea să aibă o şansă în alegerile locale nu de două tururi de scutin are nevoie, ci de alţi candidaţi. Încă mai este timp de a le da un şut în fund noilor veniţi şi puşi oameni din rîndurile proprii. Poate nu vor aduce voturi în plus, dar măcar ar asigura toate voturile simpatizanţilor AUR. Lucru pe care ariviştii aciuaţi sub pulpana AUR nu sînt capabili să îl facă!

Trimiteti mai departe