PNL se duce la vale!

Vin vremuri grele pentru PNL!

De ce spunem asta? Pentru că aşa numita comasare a alegerilor, decisă de Iohannis, cam stă într-o dungă. Totul ar fi mers ca pe roate dacă prezidentul nostru nu ar fi avut ideea creaţă de a vorbi la Bruxelles. A făcut-o. Şi s-a văzut că regele e gol. Pe cînd PSD-ul se gîndea că sasul nostru va prinde ceva pe acolo după preşedinţie şi va avea influenţă şi aici, s-a trezit că nu-l bagă nimeni în seamă , cu excepţia cîtorva aplaudaci ardeleni cărora şi o băşină li se pare că miroase frumos, cu condiţia să fi fost trasă de un cur săsesc sau unguresc.

Văzînd astea, PSD , începe să se lase greu, pune condiţii după condiţii şi alte alea. Ce pot să facă liberalii? Punctul lor de sprijin, pe care îl considerau foarte solid, se năruie. Sigur, în virtutea inerţiei se bagă seamă, ridică pieptul, dar degeaba. Sînt la mîna PSD. Pentru liberali se pune acum problema supravieţuirii ca partid. Poveştile alea cu al doilea partid, fasoane şi pretenţii, sînt pentru retarzi.Orice om cu scaun la cap şi cunăscător într-ale politicii vede că PNL se duce pe tobogan.Ca să supravieţuiască vor trebui să accepte cam tot ce cere PSD. E adevărat, de la Bruxelles se spune ca partidele astea două să rămînă întovărăşite, dar nu se spune şi cum. Aşa că social-democraţii vor cere şi vor tot cere.

Noi considerăm că se vor înţelege, pentru că Marcel Ion Ciolacu nu ieşe literă din vorba Bruxelles-ului. Dar e cu şuştă. Liberalii mor dacă nu vor fi liste comune, iar PSD va cere partea leului.Iar apoi,dacă vîntul va bate din alte parte, PSD se va putea dispensa de liberali.

Pentru PNL urmează un an extrem de dificil. Aşa-i cînd îţi pui toate ouăle într-un singur coş fără să te uiţi atent dacă acel coş nu e cumva spart!

Trimiteti mai departe