Se pune la cale o alianţă PSD-ProRomânia?

Bogdan Cojocaru, preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene Iaşi a PSD, a fost prezent, marţi, la o întîlnire a activului judeţean al ProRomânia. În calitate de invitat, mi s-a spus. De ce l-au invitat oamenii lui Ponta pe el şi nu pe altcineva?

Pentru a afla răspunsul la întrebare, l-am contactat, în format electronic, pe Cojocaru.”Am fost pentru a transmite un mesaj colegilor noştri din ProRomânia” a spus preşedintele PSD Iaşi. Colegi? De cînd? Ştiam că PSD şi ProRomânia sînt două formaţiuni politice disctincte? Mesaj? Ce mesaj?Am întrabat, aşadar, dacă se pregăteşte o alianţă cu partidul lui Ponta. Cojocaru a ocolit întrebarea , neoferind un răspuns tranşant. ”În ProRomânia activează persoane pe care le cunosc de foarte mult timp.Ne respectăm şi avem un dialog bun.În unele localităţi colaborăm deja, în altele probabil o vom face pentru binele comunităţilor respective” a spus Cojocaru.

După părerea noastră, se cloceşte ceva mai substanţial.ProRomânia este cotat în toate sondajele în jurul a 1,5-2%. Şanse de creştere pînă la alegeri, zero. Este partidul simpatizanţilor lui Ponta şi a nemulţumiţilor din eşaloanele înalte din PSD din perioada Dragnea. Nu au ce atrage de nicăieri.Aşa cum stau acum, şi aşa vor sta şi în viitor, nu vor intra în Parlament. O alianţă cu PSD le-ar da şanse veleitarilor din partid pentru o afirmare pe care, prin mijloace proprii, nu o pot obţine. Dar, peste toate, stă problema Victor Ponta. Este partidul lui. Iar el stă de patru ani pe bară şi îşi dă cu părerea pe la televiziuni. Este în afara jocului. Încă patru ani de stat pe tuşă l-ar reduce la statutul de irelevant.Nu va accepta aşa ceva. În altă parte decît locul de unde a plecat nu va fi acceptat. Aşa încît, pentru a reveni, Ponta nu are altă şansă decît reapropierea de PSD.
Dar PSD va accepta asta? Noi credem că da. Cîteva mandate de senatori şi deputaţi stau aşezate în praful de pe drum. Decît să ajungă la redistribuire, mai bine să fie ale lor!

Trimiteti mai departe