De noaptea minţii! PSD şi PNL vor să comaseze ”europarlamentarele” cu …”localele”!

Coaliţia de guvernare tocmai ce-a găsit o nouă şmecherie pentru a bloca prognozatul succes al AUR la alegerile parlamentare!

Luaţi de aici ce-a le-a putut făta mintea. Conform stiripesurse.ro, PSD şi PNL au de gînd să comaseze alegerile locale cu cele europarlamentare. Ce importanţă are că alegerile pentru PE au data stabilită la nivel european, pe 9 iunie? Ce importanţă are că, conform legislaţiei româneşti, alegerile locale pot fi amînate în caz de forţă majoră, dar în nici un caz devansate? Dacă se va face cum vor PSD şi PNL , localele se vor ţine cu cel puţin trei luni mai devreme de termenul legal.

Chichirezul combinaţiei este extrem de simplu de desluşit. Liberalii şi social-democraţii fug după voturile care se vor da la Cuca Măcăii şi la Gheboaia. Cum ei au majoritatea primarilor, cum aceştia şi-au transformat comunele în adevărate feude în care domnesc nestingheriţi şi cîte 20 de ani, voturile care se vor da primarilor în funcţie se vor transla şi la lista de europarlamentare a partidului respectiv. Cum AUR nu are nici un primar sau ales local, coaliţia de guvernare presupune, corect în opinia noastră, că AUR va obţine puţine voturi în mediul rural. Pe cale de consecinţă, Simion ar trebui să se bazeze doar pe voturile din oraşe, unde şmecheria descrisă mai sus nu ţine, cel puţin nu în oraşele mari şi mijlocii. Dacă mai adăgăm şi că în mediul rural oamenii pot fi scoşi la vot mai uşor ca în mediul urban, unde absenteismul este majoritar, avem că voturile care acum se preconizează că vor merge spre AUR cel puţin se vor înjumătăţi.

Frumos, nimic de spus, dar cu un mic impediment: este ilegal!

Chiar sîntem curioşi dacă PSD şi PNL îşi vor duce ideea pînă la capăt!

Trimiteti mai departe