Cine speră să tragă foloase din protestele fermierilor şi transportatorilor?

Ce mobil au protestele fermierilor şi transportatorilor? La prima vedere, este vorba de condiţiile legale în care îşi desfăşoară aceştia activitatea. Mai precis, dacă nu se schimbă ceva, marea majoritate a lor riscă să devină falimentari, dacă nu cumva sînt deja.Pe acest protest, real şi , în opinia noastră, îndreptăţit, se grefează, ca întotdeauna în astfel de situaţii, şi o agendă politică ce nu sare în ochi. Care ar fi aceasta?

După părea noastră, scopul este găsirea unui vehicul politic pentru candidatul la preşedinţie Mircea Geoană.Acesta şi-a anunţat intenţia, are , în mod cert, aprobarea şi susţinerea ”stăpînirii”, dar e cam nimeni în drum, adică nu are un partid care să-l susţină. Ori, să candidezi de unul singur în România se poate, dar să te şi alegi e peste poate. Cel mai bun şi mai de dorit vehicul politic pentru Mircea Geoană este PSD. E cel mai mare şi mai puternic partid, a activat în rîndurile sale, i-a fost şi preşedinte şi candidat la preşedinţie.Dar ce te faci că actualmente partidul este condus de altcineva, Marcel Ion Ciolacu. Se va da el deoparte pentru tine? Nici gînd. Singura alternativă este să-l faci să se dea în lături.După ăia , te prezinţi ca salvatorul partidului, eşti propus candidat la prezidenţiale şi alte alea. Dar cum îl dai jos? Aşa cum se vede acum, prin manifestaţii. Să fim înţeleşi. Atacurile sînt impotriva Guvernului Ciolacu şi a lui Ciolacu personal, nu împotriva PSD ca partid. Acesta nu trebuie erodat că aşa ce-am făcut? Nu mai are candidatul baza necesară.

Se va împlini scenariul descris mai sus? Deocamdată protestele trenează, în sensul că manifestaţiile nu cresc în amploare, Important, însă, este că ele continuă. Pe de altă parte, Ciolacu, prost sfătuit de consilierii săi, poate din lipsă de intelegenţă, poate din cauză că pe sub tricolul purtat la vedere au şi un altul pe care scrie altceva, nu îi ia în serios pe protestari.

Sigur, de proteste s-au lipit, sau încearcă se lipească, şi alte agende politice.

Urmărim cum evoluează situaţia!

Trimiteti mai departe