Al cui cap va cădea pentru înfiinţarea USL 2 Iaşi?

Nu vă uitaţi la figurile liberale de prim rang , gen Ciucă, Bogdan, Boc , dar şi alţii care spun, deodată, că le pute alianţa la guvernare cu PSD. PNL este în cădere şi dacă va intra în alegeri de unul singur s-ar putea să-şi numere degetele rămase de la mînă. Nici aerul de atot puternic al lui Ciolacu nu-l băgaţi în seamă. PSD şi-a atins limitele de creştere şi, pe fondul ultimilor decizii guvernamentale, limitarea plăţilor lichide, de exemplu, începe să scadă. AUR e în creştere şi stă la pîndă, speculînd orice greşeală, şi sînt , nu glumă, a coaliţiei de guvernare.
După cele spuse mai sus nu putem decît să fim de acord cu zvonurile tot mai insistente care dau ca sigură formraea unui USL 2. Că stabilitate, că trebuie continuitate pentru proiecte(care?), că trebuit oprit extremismul(al cui, mă rog?). Una peste alta, sînt şanse mari ca alinţa PSD-PNL(le-am scris în ordinea puterii, nu cea alfabetică) să continue.
Dacă va fi aşa,şi e extrem de probabil să fie, în cazul particular al judeţului Iaşi apare o problemă. PSD a spus foarte clar că una dintre cele două poziţii principale, adică primăria capitalei de judeţ sau preşedinţia Consiliului Judeţean,trebuie să fie a sa.
La Iaşi chestia e că PNL le deţine pe amîndouă şi, pentru menţinerea alianţei, ar trebui să renunţe la una din ele. La care, mai exact?
Pe Chirica să renunţe la primărie nu-l vedem. Nu-l bate nimeni , nici dacă ar candida din partea unui ipotetic Partid al vînzătorilor de sticle goale. Atunci, logic ar fi să renunţe Alexe la candidatura la CJ. De ce ar face-o? Deşi mandatul său nu a adus lapte şi miere pe plaiurile judeţului, nici unul slab nu poate fi considerat. S-au mai făcut ceva treburi.Să treacă iar în Parlament n-ar fi o soluţie pentru el. Să fie unul din cei la grămadă, cu mîna sus, în loc să fie şef de judeţ?
Dar, de dragul discuţiei, să admitem că unul din cei doi se va da deoparte şi va ocupa un loc eligibil pe listele pentru parlamentare. Cine ar candida pentru PSD? Popa ar fi un candidat viabil pentru CJ , dar de la Bucureşti i s-a ordonat să facă un pas în spate sub promisiunea unui mandat de senator(al doilea şi ultimul!). În rest, cine ar putea să candideze? Bălănişcu, noua stea a PSD Iaşi? Da, ar putea-o face, dar încă nu are notorietatea necesară. Va pierde, trebuie să mai aştepte. De ceilalţi din PSD numai vorbim. S-a reuşit ca în acest partid, cel puţin la Iaşi , să se facă o masă de oameni fără perspective electorale. Adică , mai româneşte, n-au cadre, cum spuneau , pe vremuri comuniştii.
Dar de varianta Costel Alexe candidat pentru CJ din partea PNL şi Mihai Chirica candidat pentru primăria Iaşi din partea PSD ce spuneţi? Ambii vor fi cîştigători, paritate la funcţii importante între partide, trăiască USL 2. La Iaşi!

Trimiteti mai departe