Ce se mai întîmplă prin PSD Iaşi?

La prima vedere, răspunsul la întrebarea din titlu ar fi: nimic.De ce? Pentru că din moment ce presa nu scrie nimic pe subiect înseamnă că în PSD Iaşi este linişte şi pace. Nu e chiar aşa.

Maricel Popa, care în urmă cu un an şi cîteva luni a trebuit să accepte pe listele de parlamentari oameni pe care nu i-a dorit, părea că va fi un preşedinte de paie pentru cîteva luni , după care se va retrage pentru a-şi termina mandatul de senator şi atît. Intrarea PSD la guvernare a schimbat datele problemei. Popa este acum preşedinte ferm al filialei judeţene şi ţine hăţurile în mînă.
Ameninţarea pentru poziţia lui Popa nu vine, în mod surprinzător, de la cei care au reuşit să se bage pe liste în decembrie 2020, adică Marius Ostaficiuc,Silviu Macovei, Vasile Toma şi Vasile Cîtea.Cîtea stă liniştit, poate înţelege şi el că e ultimul său mandat. Toma se agită un pic prin comunicate de presă, dar trebuie să şie, şi ştie sigur, că steaua lui Paul Stănescu în PSD este în coborîre. Ostaficiuc a fost ”dezbrăcat” de preşedinţia municipală a PSD şi, în acest moment, nu prea mai contează. Că supraveghează terenul de joc şi aşteaptă orice greşeală a celorlalţi competitori e clar, dar atît.Macovei este o entitate necunoscută pentru noi. Nu ştim ce face, nu ştim de ce e acolo unde e.
Steaua în creştere a PSD Iaşi este Bogdan Bălănişcu. A ajuns preşedinte al PSD municipiul Iaşi. În plus, este şi secreatr de stat. Cele două funcţii, una de partid şi cealaltă de stat, creează clientelă.
Meciul va fi între Popa şi Bălănişcu. Deocamdată sînt, cumva, aliaţi. E doar o impresie. Bălănişcu vrea poziţia lui Popa,iar Popa ştie acest lucru. Deocamdată nici unul dintre cei doi nu face vreo mişcare. La un moment dat, însă, se va ieşi din amorţire.
În afară de cei doi, în acest moment, nu contează nimeni. Stanciu se joacă la CJ, dar are ţarcul îngrădit, şi, la fel ca Ostaficiuc, Toma şi Macovei, urmăreşte evenimentele în speranţa că se va ivi oportunitatea. Restul, fie ei vocali, ca Manolache, sau tăcuţi, ca restul, sînt apă de ploaie.

Trimiteti mai departe