Şedinţa CJ Iaşi de azi:Cîteva consideraţii!

Greu de relatat o şedinţă actuală a Consiliului Judeţean Iaşi.Tensiunea existentă în trecutul mandat , cînd liberalii săreau la gîtul preşedintelui de atunci, Maricel Popa, pe teme exclusiv politice, chiar din debut, atacurile pe chestiuni administrative urmînd mai apoi, a cam dispărut.
Totuşi, în urma şedinţei ordinare de azi putem trage cîteva tuşe.
1. Cam tot ce este pe ordinea de zi se votează fără mari probleme. Pe undeva este bine, şedinţele fiind mai puţin politizate decît în trecut.
2.Se încearcă discreditarea fostului preşedinte Maricel Popa pe tema spitalului modular de la Leţcani. Nu ştim exact ce a fost acolo. Vom afla la finalizarea anchetei. Oricum, ţinînd cont că, în prezent, Popa este prezumtivul contracandidat al lui Alexe pentru alegerile judeţene din 2024, liberalii nu scapă prilejul să aducă subiectul în discuţie. În orice caz, o fac mai soft, fără patima din urmă cu cîţiva ani.
3.Ne-a mirat permanenta referire a social-democratului Stanciu la ”colegii de la USR” la punctele în care existau divergenţe cu liberalii, în special la cererile privind transparentizarea. Dacă adunăm asta cu reproşurile aceluiaşi Stanciu relativ la neincluderea pe ordinea de zi a unor vechi iniţiative social- democrate, în antiteză cu, spune Stanciu, promovarea la iuţeală a iniţiativelor colegilor de majoritate judeţeană a liberalilor, adică PMP, ne întrebăm dacă nu se coace de o opoziţie unită PSD-USR. Ar fi o noutate.
4. Există şi momente vesele. Preşedintele CJ, Costel Alexe, îl ia peste picior, sau, mai bine spus, îl miştocăreşte , pe consilierul PSD Mircea Manolache cam după orice intervenţie a celui din urmă. Şi, cum Manolache are o părere aproape la orice proiect pus în dezbatere, momentele de relaxare sînt asigurate.

Trimiteti mai departe