Politicienii ieşeni-Scurtă radiografie!

Iaşul este , aşa cum vedeţi, nimic la nivel naţional. Judeţul în care se află al doilea oraş ca populaţie al ţării, oraşul cu cea mai veche universitate, este zero din punct de vedere politic. De ce se întîmplă asta? Din cauza aşezării noastre, la graniţa estică a NATO? Sau din cauza impotenţei şi lipsei de valoare a politicienilor noştri? Pînă şi Giurgiu, Bihor sînt mai sus ca noi în ce priveşte influenţa la nivel naţional. Cum s-a ajuns aici? Păi, hai să vedem cine ne reprezintă.

PSD
Maricel Popa-Senatorul social-democrat pare a fi în campanie electorală ”avant la lettre”. Tot ce face este să ne spună că Alexe, adversarul său la trecutele alegeri , face doar rău. Poate este aşa. Dar vrem şi altceva. Vrem ceva pentru Iaşi, nu un simplu război personal. Înţelegem că Popa se pregăteşte pentru eventuale alegeri locale anticipate, în cazul în care Alexe pleacă la bulău, dar mai este pînă atunci. Dacă se va întîmpla. Noi trăim azi, mîine nu ştim ce va fi.

Vasile Cîtea-O mare dezamagire. Plecat de jos din partid, aflat la al doilea mandat, fostul sportiv nu dovedeşte în viaţa politică , calităţile arătate în ringul de box:curaj, determinare, agresivitate. Vegetează în parlament şi atît.

Silviu Macovei– Un arivist şi atît. Nu aveţi aşteptări de la el, că le aveţi degeaba. Ţine aproape, foarte atent să nu facă paşi greşiţi. Zero absolut. În trendul României de azi.

Marius Ostaficiuc– Încă o enigmă. Fost ţuţăr al lui Nechita, dar inteligent şi abil. În cele şapte luni de parlamentar nu a arătat nimic încă. Mai aşteptăm. E la început de prim mandat.

USR

Chichirău, Berea, Berescu, Hăvîrneanu- Îi trecem pe toţi la grămadă pentru că din punct de vedere politic nu există deosebiri între ei. Lozinci la greu, asmuţiri, fără soluţii.Vorbă multă şi atît. Unora le place.

Bodea– Aici e o discuţie aparte. Bodea nu este USR-ist.Aici găsit loc pentru a-şi alimenat ambiţiile. Este un politician care a dorit, şi doreşte şi în continuare, să devină primarul Iaşului. De aia tot ce spune el este îndreptat împotriva celor care i-au pus beţe în roate:Costel Alexe, care l-a trimis pe tuşă înaintea ultimelor alegeri locale, şi Mihai Chirica, care l-a învins lejer în 2016 şi i-a luat locul în capul listei PNL în 2020. Frustrare, dorinţă de revanşă şi multă ambiţie. Atît.

PNL

Alexe-Şi-a început de tînăr o carieră în partid. A urcat pas cu pas, şi acum e pe punctul să o piardă. Sigur, dacă nu cumva cei care fac cărţile nu-i vor distribui , pe ultima sută de metri, vreun rol nou. Va trebui să-l accepte. Dacă nu..

Iulia Scântei – Arivista PNL-ului ieşean. Este permanet pe linia partidului, nimic pentru ieşeni, totul pentru ea. Personaj egocentric, extrem de ambiţios.

Alexandru Cociş- Nicu Bănicioiu liberal. Aşa cum de social-democrat nu am auzit nimic în cei patru ani de mandat ca reprezentat al ieşenilor, în care a dat prin Iaşi doar o singură dată, tot aşa şi cu Cociş. Nu ştim cine e, nu ştim ce vrea, nu ştim ce face, nu ştim nimic. Dar ne reprezintă.

Sorin Năcuţă– Un neica nimeni ajuns în Parlament pentru a da satisfacţie organizaţiei Paşcani , care, cică, ar aduce voturi multe liberalilor. Nu-i nimic nou, s-a întîmplat în trecut şi la PSD cu deputaţi , şi chiar senatori, care n-au lăsat nici o urmă a activităţii lor de parlamentari. Dar reprezentau Paşcani, al doilea oraş al judeţului. Tot aşa şi cu Năcuţă. Nu va rămîne nimic după el.

AUR- Diana Şoşoacă este singurul parlamentar cunoscut. Unii o plac, alţii o dispreţuiesc, alţii chair o urăsc. Ceilalţi doi, cărora nu le ştim numele, şi nici nu ne obosim să l-il aflăm, doi agarici ajunşi prin şanşă şi pe un trend popular favorabil în Parlament. Exact cum în 2012 au ajuns în legislativul ţării pe liste PPDD tot felul de neica nimeni. Pînă şi un taximetrist. De, reprezenta poporul..

PMP-Acordăm cîteva rînduri şi partidului înfiinţat de unul dintre cei mai nocivi oameni care au populat politica românească în ultimii 30 de ani. Deşi nu este partid parlamentar, PMP contribuie la formarea majorităţii atît în CL , cît şi în CJ, iar şeful Petru Movilă este city manager. În realitate , PMP este la Iaşi ceva gen ”one man show”, adică Movilă şi atît. Calităţile lui Movilă ca politician sînt reprezentate de cunoaşterea perfectă a judeţului şi a problemelor sale. lucru pe care nici un alt politician ieşean nu şi-l poate asuma ca laudă. Din păcate, aici se opresc şi calităţile. Movilă vorbeşte mult, pe baza cunoaşterii realităţilor ieşene, dar nu a făcut niciodată nimic concret, doar vorbe. Dacă mai punem la socoteală şi că orice promite el poate fi socotit doar o glumă bună… Oricum, nu are adversar în PMP Iaşi şi , în curînd, va începe să vorbească şi din postura de city manager. Evident, va vorbi, nu va face..

Trimiteti mai departe