Primul salt cu paraşuta dintr-un avion alimentat cu energie solară!

Un parașutist a finalizat marți primul salt din lume de la o aeronavă cu energie solară, după ce avionul a urcat la o înălțime de 1.520 de metri (aproape 5.000 ft) peste vestul Elveției, au spus organizatorii elvețieni.

Avionul prototip cu două locuri a făcut zborul testului pe vreme bună și pentru a promova energia regenerabilă. Parașutistul Raphael Domjan a atins o viteză de 150 de kilometri pe oră în timpul saltului său, aterizând în apropierea bazei de proiect din Payerne.

„Astăzi au fost multe premiere, dar cea mai importantă este [aceasta] pentru prima dată când cineva a sărit dintr-o aeronavă electrică. Și aceasta este ceva care schimbă viitorul acestui sport pentru scafandrii din ceruri ”, a spus Domjan, iniţiatorul proiectului SolarStratos și cel care a copilotat avionul.

„A fost prima dată când am făcut paraşutism solar, am urcat cu energia care provine din celulele solare ale avionului”, a spus el.

În 2022, echipa își propune să efectueze un zbor de mare altitudine alimentat exclusiv de energie solară, căutând să ajungă la stratosferă cu o altitudine de 20.000 de metri.

(reuters)

Trimiteti mai departe