Meci epistolar Marius Bodea-PNL Iaşi!

Au început foşti şi actuali liberali ieşeni să se stuche între ei ca mîţele!
Într-o scrisoare deschisă, şi publicată contra cost, adresată lui Marius Bodea, simplii membri(sanchi simpli!) PNL îi reproşează proaspătului ”salvator” cîte în lună şi în stele.
Că tot ce a fost a fost pe bază de numire. Da, aşa a fost. Dar ce, Alexe s-a ales ministru sau a fost numit? S-a ales deputat pe candidatură uninominală sau a prins un loc eligibil pe liste?
Că tot parcursul politic al lui Bodea a fost marcat pe filiera Fenechiu-Adomniţei. Corect, aşa este. Dar a lui Alexe , pînă după momentul deputăţiei, pe ce filieră a fost? Pe filiera Decebal-Menumorut-Vlad Ţepeş? Nu, tot filiera Fenechiu-Adomniţei.
Că Bodea scuipă în farfuria de unde a mîncat. Da, aşa-i. Dar am vrea şi noi să-l vedem pe unul dintre vajnicii simpli liberali cam cum ar proceda cînd, înaintea unei candidaturi importante şi sigure, primeşte un şpiţ zdravăn în cur? Ori înghite găluşca, bagă coada între în picioare şi pleacă acasă, ori încearcă, din orgoliu, să returneze cadoul primit în zona din spate a corpului. Bodea a ales a doua variantă. E de mirare, cumva?
Problema principală cu scrisoarea adresată lui Bodea este alta. Bodea produce deranj, mai exact rupe din procentele lui Alexe. Că dacă fostul liberal ar fi un om de 1% nu ar fi băgat în seamă. Dar , aşa, în contextul unei competiţii în care Alexe şi Maricel Popa, merg, se zvoneşte, cap la cap, ruperea de voturi liberale de către Bodea produce pagubă mare. Nu are importanţă că nu merg spre Popa, are importanţă că nu merg spre Alexe.
Cam aici trebuie căutat chichirezul scrisorii. Alea cu principiile, cu trădarea, lăsaţi-le pentru un viitor Shakespeare. Dacă se va mai naşte!

Trimiteti mai departe