Care e medicamentul pe care îl foloseşte Coreea de Sud pentru a trata cazurile grave de coronavirus?

Unul din trei pacienți din Coreea de Sud grav bolnavi de COVID-19 a arătat o îmbunătățire a stării lor după ce li s-a administrat redemsivir, au spus autoritățile medicale.
Au fost necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă îmbunătățirea era atribuită medicamentului sau a altor factori, cum ar fi imunitatea pacienților și alte terapii, au mai spus acestea.
Remdesivir a fost în fruntea bătăliei globale împotriva COVID-19 după ce medicamentul administrat intravenos a ajutat la scurtarea timpului de recuperare a celor internaţi în spitale într-un studiu clinic din SUA.
Mai multe țări, inclusiv Coreea de Sud, au adăugat medicamentul pe lista de tratament pentru boala cauzată de noul coronavirus. Nu există încă un vaccin aprobat pentru acesta.

În ultima sa actualizare asupra rezultatelor folosirii medicamentului, Gilead a spus vineri că o analiză a arătat că remdesivir a contribuit la reducerea riscului de deces la pacienții grav bolnavi de COVID-19, dar a avertizat că au fost necesare studii clinice riguroase pentru a confirma beneficiul.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea au raportat sâmbătă rezultatele unui prim grup de 27 de pacienți care au primit remdesivir în diferite spitale.
Nouă dintre pacienți au arătat o îmbunătățire a stării lor, 15 nu au prezentat nicio schimbare, iar trei s-au agravat, a declarat directorul adjunct al KCDC, Kwon Jun-wook,într-o declaraţie pentru presă.
Rezultatul trebuie să fie comparat cu un grup de control și rste necesară o analiză pe un eşantion mai mare pentru a concluziona asupra beneficiilor remdesivirului, a spus Kwon.
În iunie, Coreea de Sud a cerut lui Gilead să furnizeze suficient din medicamentul său pentru a trata mai mult de 5.000 de pacienți COVID-19, ca o pregătire pentru un posibil al doilea val de infecții.
Coreea de Sud s-a confruntat cu focare mici, dar persistente, ale noului coronavirus, cu 62 de cazuri noi raportate duminică, ceea ce a adus totalul țării la 13.479 de cazuri cu 289 de decese.

(reuters.co.uk)

Trimiteti mai departe