Scrisoarea deschisă adresată de primarul Iaşului, Mihai Chirica, unui număr de 12 ambasadori!

Către:
AMBASADA AUSTRIEI ÎN ROMÂNIA
AMBASADA BELGIEI ÎN ROMÂNIA
AMBASADA CANADEI ÎN ROMÂNIA
AMBASADA DANEMARCEI ÎN ROMÂNIA
AMBADASA FINLANDEI ÎN ROMÂNIA
AMBADASA FRANȚEI ÎN ROMÂNIA
AMBASADA GERMANIEI ÎN ROMÂNIA
AMBASADA IRLANDEI ÎN ROMÂNIA
AMBASADA OLANDEI ÎN ROMÂNIA
AMBASADA NORVEGIEI ÎN ROMÂNIA
AMBASADA SUEDIEI ÎN ROMÂNIA
AMBASADA STATELOR UNITE ALE AMERICII ÎN ROMÂNIA

SCRISOARE DESCHISĂ

Excelențele Voastre Doamnelor și Domnilor Ambasadori,

Am citit cu deosebită atenţie comunicatul comun emis de Ambasadele la Bucureşti a 12 state (Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Olanda, Norvegia, Suedia și Statele Unite ale Americii) prin care vă exprimați profunda îngrijorare în ceea ce priveşte integritatea sistemului judiciar românesc şi pericolul pe care modificarea legislaţiei în domeniu l-ar reprezenta asupra stabilităţii statului de drept din România.

Cu această ocazie, vă aduc la cunoştinţă faptul că susţin în totalitate demersul întreprins de către Excelenţele Voastre prin care aţi tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte presiunile exercitate de către Guvernul PSD – ALDE asupra independenţei justiţiei. La fel ca şi Excelenţele Voastre, nutresc convingerea că nimeni nu poate fi mai presus de lege, cu atât mai puţin nu are dreptul să modifice prevederi esenţiale din legislaţia penală care pot duce la slăbirea luptei anticorupţie sau chiar pot facilita absolvirea de executarea pedepsei a unor persoane inculpate sau condamnate pentru fapte de corupţie.

Dubla calitate a Iaşului de Capitală Istorică a României şi Oraş Regal relevă pe
deplin principiile care au guvernat acest oraş de-a lungul secolelor.

Întotdeauna Iaşul va susţine necondiţionat valorile morale şi democratice, domnia legii şi a statului de drept, în spiritul normelor şi recomandărilor organismelor europene specializate.

În acest context, doresc să vă asigur, Excelenţele Voastre, de întreg sprijinul meu privind avertismentul adresat responsabililor guvernamentali români de a respecta principiile unei justiţii transparente şi imparţiale.

De asemenea, vă rog să fiţi încredinţate de faptul că voi fi mereu un partener de încredere al Excelenţelor Voastre, pe care puteţi conta în orice situaţie, oricât de dificilă ar fi aceasta pentru destinul României.

Vă rog să primiţi expresia înaltei mele consideraţii,

MIHAI CHIRICA
Primarul Municipiului Iași

Trimiteti mai departe

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*