”Referendumul lui Iohannis, un exerciţiu de populism” spune deputatul Varujan Vosganian!

Deputatul ALDE de Iaşi, Varujan Vosganian, a calificat, azi, într-o conferinţă de presă, refrendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis drept fără obiect şi primejdios în acelaşi timp.

”Ce se cere să votăm? Ceva ce oricum nu s-a mai întîmplat. Graţieri şi amnistii au mai fost, dar nici una dintre ele, începînd cu cea din 1954 pînă la ultima, din 1999, nu au iertat faptele de corupţie. Este , deci, o cutumă că darea şi luarea de mită nu se graţiază. Pe de altă parte, celelalte fapte de mare gravotate pot fi graţiate? Omorul, violul, tîlhăria, pot fi graţiate, dar luarea şi darea de mită nu? Este mai periculoasă mituirea decît un omor?” s-a întrebat Vosganian,

Liderul ALDE s-a referit, în cadrul conferinţei de presă, şi la situaţia procurorului-general Augustin Lazăr. ” Pentru ce trebuie să avem, într-un regim declarat democratic, un procuror-general care s-a format şi activat în anii comunismului, regim care, în nici un caz, nu avea de a face cu democraţia şi drepturile omului?” a mai spus Varujan Vosganian.

Trimiteti mai departe