Sîntem gata să ne luăm de gît unul pe altul.În folosul cui

Sîntem în prag de război civil și nimeni nu pare a băga asta în seamă.În an de centenar al statului român unitar.De parcă un cineva anume ar dori destrămarea României exact în an aniversar. Ca o palmă zdravănă pentru cei care au făcut România.

Agresat un parlamentar,tăvăleli pe holurile Parlamentului. Reacție de doi lei a pazei, recte a jandarmeriei, instituție care ne face să ne că…pe noi de rîs. Băieți cărora le scrie pe spate dialog.Dialog cu ce și cu cine. Sînteți forță de menținere a ordinii publice și nu niște flăcăi care trebuie să-și demonstreze abilitățile de comunicare.

Incitări pe facebook. Haideți pe ei este o expresie sirop.

De ce se întîmplă toate astea. Cine vrea prăbușirea țării astea.Nu putem da un răspuns exact, dar puterile europene care stăpînesc economic România ar putea reacționa la anunțata politică economică ce nu le-ar mai da avantajele de
azi.

În plan geopolitic,interesate în prăbușirea statului român sînt trei țări.

Ungaria,indiferent de regim politic,a avut drept principal țel al politicii externe refacerea a ceea ce ei consideră a fi Ungaria istorică,adică ,pe lingă Voivodina și sudul Slovaciei, și Transilvania.

Germania, care la începutul secolului trecut, lansase politica Berlin-Bagdad. Primul război mondial a fost un accident pentru țara teutonilor, care a intrat în război pentru a-și ajuta aliatul austro-ungar ,necrezînd că va dura mai mult de două, trei săptămîni. Mai tîrziu, Hitler a încercat atăt deplasarea spre vest, unde s-a ciocnit de alianța anglo-franceză, cît și spre est,unde s-a izbit de Rusia.Rezultatul îl cunoaștem.De ce vrea Germania să domine alte țări, foarte simplu. Are industrie,are tehnologie,dar nu are resursele necesare.Drumul spre sud,spre petrolul arăbesc, este obligatoriu pentru ea. Iar pentru asta trebuie ca nimeni să nu i se poată opune. Iugoslavia s-a destrămat deja.

Rusia nu ar fi deranjată de un stat român unitar, atîta vreme cît acest stat nu este membru NATO, adică ar fi neutru. Dar sîntem în NATO, și avem și baze americane pe teritoriul nostru.

Tot mixul ăsta prezentat este extrem de periculos și poate duce la război civil.Singurul lucru care ne intrigă este lipsa de reacție a americanilor, care au baze aici, și au nevoie și de armata română. Au nevoie de o țară stabilă. Asta,teoretic.

Trimiteti mai departe