CJ Iași la doi ani de activitate. Cîteva vorbe, într-o doară

Știm că relativ la ceea ce vom spune vom stîrni indignarea, cotidiană dealtfel,a liberalilor ieșeni, a partizanilor unui cadavru politic și chiar a unora dintre, să le spunem așa,colegii de partid.

Cîștigul cel mare al CJ Iași în ultimii doi ani a fost prezența lui Maricel Popa în fruntea sa.Provenit din lumea afacerilor,Popa,mai rîzînd, mai promițînd, mai punînd capul jos,a reușit să aducă bani de la Guvern la Iași.În același mod, a reușit să atragă și niscai investiții în județ. Oricît ar țipa adversarii săi,rezultatele se vor vedea.Poate nu acum, dar peste cîțiva ani cu siguranță.

Atît despre Popa.Să vedem partidele.

PSD- Un lider de grup, Cristian Stanciu, care a intervenit de multe ori în ședințe. Ton hotărît, dar moderat, împăciuitor întrucîtva. Senzația rămasă este că Stanciu dorește cu orice preț evitarea implicării sale într-o dispută în care ar trebui să prezinte o poziție tranșantă. Că, dacă nu nimerește opinia cîștigătoare, cariera sa politică ar putea lua o pauză.Prudență,și atît. Diferență mare față de prestația lui Marius Ostaficiuc. Intervenții mai rare, dar mult mai clare, mai hotărite,chiar putem spune mai partizane, că, în fond, apăra poziția unui partid politic și nu propriile visuri de mărire.

PNL-Opoziție cu orice preț,conform directivelor de la București. Săgeată,Romeo Vatră. Pozițiile relativ moderate ale lui Dangă și Cotiugă pălesc în fața discursului radical al lui Vatră.

PMP- Specialiștii în miștocăreli,cu evidențierea principală a lui Marian Uscatu, al cărui ton ușor zeflemitor poate fi remarcat de către oricine are răbdarea să urmărească arhiva ședințelor. Mai puțin zeflemitor, dar mai vehement, Alin Aivănoaiei. Mesajul, însă, este același.

UNPR- Un ales care vorbește mult, nu totdeauna la subiect, ori de cîte ori un proiect de hotărîre naște discuții. Prin timbrul vocii sale ,Mircea Manolache a încercat să-și impună părerea. Pînă acum nu a reușit. Poate mai încolo. Celălalt reprezentant,Iulian Tărăboanță, cu mult bun simț,a intervenit în discuții doar atunci cînd acestea erau pe bucata lui, adică,Comisia de sănătate.

ALDE- În remorca PSD. Nimic de comentat.

Trimiteti mai departe