Cîteva vorbe relativ la demiterea lui Kovesi!

De cîteva zile, mi se face rău, am tensiune permanent! O groază de băieţi(şi fete!), unii din societatea civilă, alţii din lumea politică, în frunte cu ţopăitorul-şef Ludovic Orban, temporar şi prin eroare şef al PNL, dau tot felul de sfaturi şi fac tot felul de scenarii despre cum preşedintele Iohannis ar putea urina , elegant, pe o hotărîre a Curţii Constituţionale. Hotărîre care, conform legislaţiei actuale, nu poate fi atacată şi este aplicabilă la doar un minut după publicarea ei în Monitorul Oficial.

Se dau tot felul de presupuneri relativ la ce ar trebui să facă preşedintele, se iau la discutat oportunităţi de politică internă, externă şi intergalactică.Că americanii vor aia, că nemţii vor altceva,că Iohannis dacă face aia(şi nu aialaltă!) îşi pierde electoratul. Se doreşte apelul la popor, la arme, la cancelariile occidentale, asiatice, europene şi marţiene, cel puţin aşa reiese din declaraţiile ,făcute cu pieptul sus şi cu dicţie clară, de doi oameni care, într-o societate normală, aşa cum ne-a promis preşedintele în urmă cu mai bine de trei ani, nu aveau ce căuta în politică.

Nimeni nu vorbeşte nimic despre LEGE, despre CONSTITUŢIE, care nu dă loc la interpretări , şi care dau fundament hotărîrii Curţii Constiuţionale. A, că unora nu le convine, asta e de înţeles. La urma urmei, una din legile lui Murphy spune că atunci cînd îţi vine rîndul se schimbă regulile.Avem toată înţelegerea pentru cei cărora nu le convine legislaţia actuală, recte, prevederile Constituţiei. Haideţi să le schimbăm! Parcurgem etapele prevăzute legal şi, dacă poporul va accepta, prin referendu, o vom schimba. Dar, pînă atunci, e valabilă asta de acum, chit că unora nu le convine!

Cîteva cuvinte şi despre jocul făcut de Klaus Iohannis. În opinia informaţiadeiasi.ro, el este direct interesat în demiterea lui Kovesi. Dosarul cu casa dobîndită ilegal, spun unii, legal, spun alţii, poate fi redeschis oricînd, că aşa e legislaţia noastră actuală. Trageţi de aici concluzii. În plan politic, dacă Laura Kovesi iese cu fruntea sus , la termen legal, de sfîrşit de mandat, din fruntea DNA, poate fi un candidat credibil al dreptei româneşti actuale, care e, de fapt, stînga marxistă, doar că ei nu înţeleg asta.Are nevoie Iohannis de un concurent pe felia lui? Nici vorbă, că doar nu credeţi basmele cu preşedintele retras din cursa electorală. Iohannis va candida, staţi liniştiţi. Devine de aici că preşedintele este direct interesat nu doar în căderea lui Kovesi, ci şi în mînjirea ei.Doar căzută rămîne un adversar redutabil, mînjită, e altceva.

Ca o concluzie, noi nu credem că Iohannis va ignora hotărîrea Curţii Constituţionale. Va ofta adînc, va exprima păreri de rău, dar se va conforma legislaţiei în vigoare. Votanţii săi trebuie să fie convinşi că face asta silit, că dacă ar fi doar după el…

Şi după aia urmează Kovesi… Ca potenţial adversar, nu ca şef DNA..

Trimiteti mai departe