COTAR cere Guvernului să elimine ”pirateria” din taximetrie!

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) așteaptă Ordonanță de Urgență a Guvernului privind eliminarea activităților neautorizate – „pirateria” – din transportul de persoane, avertizând că fenomenul a luat o mare amploare.

Transporturile rutiere aduc anual 4,7% din PIB. Concurența neloială fură inca  pe atat de la bugetul statului. COTAR așteapră revenirea la o situație de normalitate, prin Ordonanță de Urgență. Peste 110.000 de transportatori rutieri de persoane, în regim de taxi și prin curse regulate, din România, așteaptă materializarea acestei OUG promise de trei ani, pentru scoaterea în afara legii a celor care fac transport neautorizat și nelicențiat, periclitând atât activitatea firmelor care respectă legislația în vigoare, cât și viața persoanelor care folosesc transportul rutier. Toți acești trasnportatori sunt piratați zi de zi de cei care fac concurență neloială și fraudă fiscal

„Așteptăm acum, după discuțiile începute cu dl. Ministru Lucian Șova încă din luna februarie 2018, continuate în cadrul întâlnilor ocazionale, la diferite reviste de specialitate, să se dea Ordonanță de Urgență, exact cum a fost promisă, astfel încât să fie eliminată pirateria de orice fel. Domnul Vicepremier Paul Stănescu, Ministru al Dezvoltării Regionale, a fost de acord cu această OUG, care ar da posibilitatea organelor abilitate ale statului să poată aplica legea în mod unitar, astfel încât să fie eradicată actvitatea neautorizată și nelicențiată din domeniul transporturilor rutiere de persoane – de taxi, rent a car și prin curse regulate sau ocazionanle. Domnul Vicepremier Paul Stanescu a înțeles că această OUG va diminua pirateria și activitatea tuturor firmelor care fac transporturi neautorizate, ascunzându-se în spatele unor platforme digitale. În același timp, trebuie să se țină cont și de Curtea Europeană de Justiție, a cărei decizie arată că activitățile gen UBER sunt de transport persoane, nu de platformă digitală. Până în momentul de față, acestei OUG se pare ca i se opune doar ministrul Transporturilor, cel care a introdus în Legea 38/2003, în anul 2015, sintagma „în mod repetat”, dând liber la aceste activități ilegale”, declară Andrei Gafița, vicepreședinte C.O.T.A.R.
“ In Iasi am identificat mai multe firme neautorizate care desfasoara activitati de transport, firme ce pun in pericol economia locala si cea nationala. Cu ajutorul unor unor politicieni iresponsabili, tradatori de tara, milioane de euro, ajung sa ne paraseasca granitele zilnic, impreuna cu zeci de tineri care emigreaza spre tari in care statul ii protejeaza si nu ii vinde. Colegii din capitala au pornit mai multe masuri de protest iar noi in Regiunea 1 Nord-Est pregatim un miting amplu impotriva tradatorilor.” a declarat Mircea Manolache, presedinte C.O.T.A.R regiunea 1 Nord-Est.
Noi nu cerem bani de la stat, nu cerem subvenții și avantaje, cerem doar să ni se respecte dreptul la a ne desfășura activitatea, fără concurență neloială din partea celor care nu respectă prevederile legale, dar care sunt protejați în România și au ajuns să ne depășească numeric pe noi, cei care respectăm legislația în vigoare. Noi nu cerem să cadă guvernul, nu vrem să schimbăm guverne în această țară, ci să avem un guvern stabil care să înțeleagă pericolul reprezentat de pirații din Transporturi. Ce ar înseamnă dacă toate firmele de transport și taximetrie, care actualmente respectă legea, nu ar mai plăti taxe și impozite la stat? În acest moment, faptul că pirații din piață ne-au depășit numeric ne aduce în pragul falimentului.

(comunicat de presă)

Trimiteti mai departe