Şedinţa CL de azi nu a mai avut loc! Chirica lăsat cu marfa în soare de aleşii locali social-democraţi!

Mutare de mare forţă a conducerii PSD Iaşi! O şedinţă ordinară a Consiliului Local Iaşi ce trebuia să aibă loc astăzi nu s-a mai ţinut, cauza fiind lipsa qvorumului. Cei care au lipsit au fost aleşii locali social-democraţi.

În acest fel, PSD Iaşi arată că întreaga organizaţie municipală este sub controlul său, zvonurile anterioare potrivit cărora primarul Mihai Chirica va avea în continuare susţinători printre aleşii PSD dovedindu-se lipsite de temei.

Din acest moment, şeful administraţiei locale nu mai are nici o putere reală, orice încercare a sa de a promova vreo hotărîre urmînd să fie blocată de majoritatea social-democrată din CL.Varianta unor negocieri punctuale pe viitorele iniţiative ale primarului este exclusă. Războiul dintre Chirica şi PSD a ajuns la un nivel la care nu se mai pot purta discuţii.

Poate în această cheie trebuie interpretate şi cuvintele lui Chirica care, imediat după închiderea şedinţei, a spus că, în ce priveşte continuarea activităţii CL, ”mingea este în terenul PNL”. La cererea de explicaţii a consilierului PNL Eduard Boz, Chirica a replicat cu o pledoarie în care făcea apel la unitatea consilierilor locali, alţii decît PSD. Dealtfel, unele zvonuri care circulă prin mediile politice şi jurnalistice ieşene îl dau pe Chirica drept fiind tot mai aproape de liberali. PNL Iaşi neagă acest lucru, dar aceleaşi surse spun că decizia s-ar putea lua peste capul liberalilor ieşeni.

Primarul Mihai Chirica a mai jucat o carte importantă în şedinţa ratată de astăzi. El a spus că, dacă şi la viitoarea şedinţă a CL nu va exista forum, atunci legislativul local urmează să fie dizolvat şi se va proceda la alegeri anticipate, caz în care nu este sigur dacă toţi actualii consilieri PSD se vor mai regăsi pe liste. Ameninţarea străvezie a lui Chirica a fost însoţită şi de afirmaţia că el este cel care i-a pus pe liste, în condiţiile în care, tot potrivit lui Chirica, unii dintre ei nu ar fi ajuns consilieri nici 20 de ani de aici încolo.

Trimiteti mai departe