Inventator danez condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unei jurnaliste!

Inventatorul danez Peter Madsen a fost condamnat, miercuri ,la închisoare pe viaţă pentru uciderea, mutilarea sexuală și dezmembrarea cu premeditare a unei jurnaliste suedeze la bordul submarinului său, în portul Copenhaga, în 2017.

Madsen, îmbrăcat în întregime în negru, a stat nemișcat, în timp ce Curtea de oraș Copenhaga și-a pronunțat verdictul într-un caz îngrozitor, ce părea luat direct din paginile unui psiho-thriller scandinav.

Deja bine cunoscut în Danemarca pentru submarinele sale și planul său de a trimite un om în spațiu într-o rachetă făcută la domiciliu, Madsen a fost reținut în august anul trecut, când a ieșit din submarinul său fără Wall, un tînără de 30 de ani care cerceta invenţiile sale.

Mai târziu în acea lună, poliția a identificat un torso adus la țărm în Copenhaga ca fiind al lui Wall. Brațele, picioarele și capul ei au fost găsite mai târziu.

Madsen și-a schimbat versiunea asupra evenimentelor de mai multe ori, susținând în cele din urmă că Wall a fost sufocată de o scurgere accidentală de gaze.

Dar testele medico-legale au descoperit că ea a fost fie strangulată, fie înjunghiată în zona gîtului și că, în timp ce ea murea, Madsen o înjunghiase în sâni și organe genitale cu un cuțit sau o șurubelniță.

Wall a fost un jurnalist independent, ale cărei articole au apărut în Time, New York Times, revista Atlantic, Guardian, Politica externă și postul de dimineață South China Morning Post.

A absolvit Universitatea Columbia din New York și Școala de Economie din Londra, și a scris despre subiecte variind de la sex și justiție socială la cultura pop și politica externă, potrivit profilului său LinkedIn.

O condamnare pe viață în Danemarca este de obicei în jur de 15 ani fără eliberare condiționată.

Madsen va face apel împotriva sentinței, a declarat avocatul său instanței.

(reuters)

Trimiteti mai departe